Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în ședința de, luni, să ceară prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Astfel, Comitetul cere prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.11.2021.

Iată ce se cere în hotărârea CNSU

Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.11.2021.

Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate începând cu data de 09.11.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Măsurile propuse în prezenta hotărâre produc efecte doar în situația aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administrației publice centrale.

Art.4 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

Guvernul se va reuni pentru a prelungi din nou starea de alertă, pe baza documentelor CNSU. Trebuie precizat că fiind un cabinet interimar, Guvernul condus de Florin Cîțu nu poate adopta noi restrciţii, ci doar prelungirea situaţiei de fapt existente prin actele normative precedente.  

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult