Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Colindătorii au trecut la nivelul următor și au început să folosească boxe portabile sau chiar vuvuzele

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-au dus vremurile când pe străzile orașelor întâlneam la tot pasul colindători care cântau prin viu grai. Mai nou, deși sunt îmbrăcați în costume populare mulți vin cu boxe portabile sau chiar vuvuzele.

Aceste cete de colindători gălăgioși străbat marile orașe, în speranța că vor reuși să strângă bani. În unele cazuri primesc amenzi pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. În altele, autoritățile se fac că nu îi văd.

Acești colindători, care se declară...autentici, folosesc vuvuzele pentru a-și face simțită prezența. Îmbrăcați în ursari, bat, de mai multe zile, străzile din Buzău.

La fel ca ei, dar echipați și cu o boxă de mari dimensiuni, pe care o trag pe un cărucior, sunt și acești colindători din Bacău.

Iar în centrul vechi din Constanța, de câteva zile, acești tineri din Tulcea oferă colinde...tot la boxă. Îmbrăcați în costume de Moș Crăciun, speră la un câștig rapid.

Serile sunt și ele încărcate de...sunet. Tot la boxă. Într-un cartier din Constanța vin la colindat aproape în fiecare zi acești tineri din Bacău. Polițiștii i-au amendat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice dar și pentru că nu aveau autorizație pentru a colindă. Documentul este eliberat de primăria orașului.

Colindătorii: "Cred că o să le împăiem să le avem ca amintire. Este ultimul an când mai venim, nu se mai merită. Păi 3000 de lei pe pieile astea două nici nu ne scoatem banii pe ele".

Cei mai în vârstă își amintesc de colindele autentice. Bărbat: ”Acum 50 de ani colindau numai copiii, se mergea la vecini la prieteni și rude. Ce se face acum este total deplasat. Ce tradiție mai este și asta”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult