Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod portocaliu de vreme severă în țară. Un bărbat de 85 de ani a rămas blocat pe o stâncă, în mijlocul șuvoaielor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un Cod portocaliu de vreme severă a creat mari probleme în judeţul Arad. Cel mai rău a fost în localitatea Toc, unde apa a intrat în zeci de gospodării.

Inclusiv biserica a fost inundată, iar apa din fântâni a fost tratată cu subtanţe speciale, ca să fie iar potabilă.

Până la ora 23, trei sferturi din țară este sub Cod galben de ploi și vijelii.

În satul Toc - din Săvârșin, Arad - după o ploaie puternică, de o oră, un pârâu s-a umflat tare, iar apa scursă de pe versanți a acoperit drumurile și a intrat în mai multe case.

Bărbat: „Au venit crengile și butucii de sus, din pădure, unde era un baraj mare și ăla s-a rupt tot de butucii lăsați de aia care taie lemne”.

Apa a intrat şi în altarul bisericii. „Avem apa de un metru. Când am văzut ce este aici m-am luat cu mâinile de cap”, a declarat preotul Ionel Bălănescu.

Citește și
Inundatii
Ciclonul din Marea Mediterană se îndreaptă către România. Zona în care locuitorii au fost avertizați să se adăpostească

Mobilierul şi cărţile din biserică s-au îmbibat cu apă, iar pivniţa s-a umplut de noroi.

60 de gospodării au fost afectate de inundaţii, iar apa din 50 de fântâni a fost tratată de autorităţi ca să poată fi băută în condiţii de siguranţă.

Pe DN7, tot în zona Săvârşin, circulaţia a fost întreruptă.

Vineri, la Comarnic, o rupere de nori a umflat brusc apele râului Prahova care au smuls un pod. Un bărbat de 85 de ani a rămas blocat, pe o stâncă, în mijlocul șuvoaielor și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi adus la mal.

Pe Muntele Dichiu a căzut grindină, iar torenții formați pe versanți au ajuns pe drumul național care leagă Sinaia de Târgoviște.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult