Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone montane. Este risc mărit de avalanșă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este cod portocaliu de vânt puternic în zonele montane din Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Sibiu, iar în Munții Făgăraș este risc mărit de avalanșă.

Meteorologii ii avertizează pe turiști să nu se aventureze pe trasee, chiar dacă sunt bine echipați. Vremea rea a făcut ravagii și în mai multe localități din județele Mehedinți, Vâlcea și Gorj, unde ploile puternice au antrenat viituri.

Inundațiile au făcut prăpăd în țară  

Ploile abundente au făcut prăpăd, în noaptea de luni spre marți, pe Valea Oltului, unde între localitățile Căciulata și Brezoi circulația a fost oprită pe ambele sensuri. Între Brezoi și Proieni, drumul a fost afectat de revărsarea Oltului și nu s-a putut circula în zonă, pe DN7, decât pe un singur fir, alternativ.

Iar o viitură pe râul Lotru a provocat inundații în orașul Brezoi, unde circulația a fost oprită complet în noaptea de luni spre marți și s-a reluat, în cele din urmă, marți dimineață, către Căciulata.

Și pe calea ferată au fost probleme din cauza unor copaci care au căzut pe șine, în Călimănești. O locomotivă și un vagon au deraiat între Călimănești și Brezoi. Nimeni nu a fost rănit.

Citește și
inundatii
Inundațiile au făcut prăpăd în țară. Cum arată localitățile după ce au fost lovite de viituri. GALERIE FOTO
Apa a intrat în peste o sută de gospodării  

Și zona Padeș, din județul Gorj, a fost afectată de inundații. Apa a intrat în peste o sută de gospodării, iar pompierii au intervenit în zonă. Oamenii au primit încă din timpul nopții mesaje de tip RO-ALERT, în care au fost avertizați să nu se aventureze pe poduri sau podețe.

Tot în județul Gorj sunt probleme, ba chiar a fost cod roșu de viscol. Drumarii fac eforturi ca să mențină deschis drumul Novaci-Rânca.

Stațiunea montană este ocupată în proporție de 90 la sută de turiști, așadar este important ca drumul să rămână deschis pentru echipaje de urgență.

Riscul de avalanșă este de gradul 3 din 5 în Munții Făgăraș  

Meteorologii mențin și în marți avertizările de cod portocaliu de vânt puternic pentru zonele montane din cinci județe, unde vântul poate ajunge să sufle tare. În zonele înalte din județele Brașov, Argeș, Prahova, Dâmbovița și Sibiu sunt așteptate ninsori puternice.

În Munții Făgăraș riscul de avalanșă este de gradul 3 din 5, iar la Bâlea Lac ninge și este ceață densă. Toate traseele turistice aflate în zona superioară cabanelor din munții Făgăraș rămân închise.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult