Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod portocaliu de inundații în județul Satu Mare. Pompierii au intervenit pentru a salva trei persoane din apele revărsate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este pericol de inundații pe mai multe râuri din nord-vestul țării. Hidrologii au prelungit avertizările de cod portocaliu și galben până mâine, iar autoritățile sunt în alertă.

În această dimineață, pompierii din Satu Mare au intervenit de urgență pentru a salva trei persoane, blocate cu mașina, în mijlocul apelor revărsate.

Alarma s-a dat în această dimineață în comună Călinești Oaș, unde trei persoane au rămas blocate cu microbuzul în mijlocul apelor revărsate.

Vasile Dinu Birtoc , primar Călinești-Oaș: „O familie care a mers la târgul de ţară a văzut apă că e ieşită din lac, dar au riscat şi au mers cam 100 de metri şi le-a intra apă la motor. Unde erau blocaţi, apa era de 1 metru. Din cauza intemperiilor apa a crescut şi a inundat porţiunea de drum.”

Cei trei au fost salvați fără probleme şi nu au avut nevoie de îngrijiri.

Citește și
inundatii
Inundații de proporții în Arabia Saudită. Mașinile au rămas blocate în mijlocul apelor

Oamenii din zonă spun că în acest sfârșit de săptămână a plouat aproape fără oprire.

Femeie: „A plouat foarte tare.”

Bărbat: „A plouat mult, numai ieri s-a oprit. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu barajul…"

Bărbat: „Foarte multă ploaie, nici la munca n-am putut să mergem, nici pruncii nu pot merge la şcoală că e apa pe drum.”

Femeie: „Sâmbăta a fost dezastru, a plouat cu găleata şi a venit şi de la Negreşti apa şi aici e plin. Acolo jos tot e inundație, pe câmp. De când e barajul tot mai iese apa câteodată. S-o schimbat vremea, aşa iarna, în timul ăsta să nu fie zăpada?”

Hidrologii au prelungit până mâine seară codurile galben şi portocaliu de inundaţii pentru mai multe râuri şi afluenţi: Tur, Someş, Crasna și Crişul Alb. Sunt vizate în special județele Bihor, Arad și Timiș.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult