Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe și în Capitală. Temperaturile ajung și la 39 de grade | HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, noi atenţionări de caniculă, ce vizează mai multe judeţe din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti.

Cod portocaliu de caniculă

Potrivit sursei citate, luni (21 august) în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Cod galben de caniculă

Conform meteorologilor, în intervalul 20 și 21 august, valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Cum va fi vremea în București

Valul de căldură se va intensifica în Capitală, în următoarele trei zile, iar maximele termice vor ajunge şi la 39 de grade, potrivit prognozei speciale emisă duminică de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru intervalul 20 august, ora 10:00 - 22 august, ora 9:00.

Conform meteorologilor, disconfortul termic va deveni accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.

Va fi caniculă, cu maxime termice de 37 - 38 de grade, iar luni, 21 august, se vor înregistra 39 de grade. Temperaturile minime vor fi de 18 - 22 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin în timpul dimineţilor şi nopţilor, iar vântul va sufla slab până la moderat. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult