Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CNSU: Ucrainenii care vin în România nu trebuie să prezinte certificatul electronic Covid

Your browser doesn't support HTML5 video.

Guvernul a decis vineri dimineață că refugiații din Ucraina nu vor mai sta în carantină.

Oficialii de la București nu au stabilit deocamdată dacă aceștia vor fi sau nu testați pentru depistarea coronavirusului. Decizia a fost luată într-o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență în care oficialii au anunțat că sunt pregătiți să gestioneze un flux mare de refugiați la zonele de frontieră.

„Suntem pregătiți să gestionăm un flux mare de tranzit la frontieră. Au fost adoptate măsurile necesare pentru întărirea controlului și supravegherea sporită a frontierei României. Punctele de trecere a frontiere sunt mobilizate la maxim și suntem pregătiți să suplimentăm personalul dacă este necesar. Din cei 10.624 de cetățeni ucraineni care au intrat în România în 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei, cu vecinii noștri, în special cu Bulgaria, respectiv Ungaria, au părăsit România 3.660 de persoane”, a declarat Lucian Bode.

„Există permanență la Direcțiile de Sănătate Publică, echipe medicale. Spitalele sunt pregătite să primească eventualii solicitanți. Un lucru pe care l-am inițiat ieri și care a fost aprobat astăzi - hotărârea CNSU în ceea ce privește exceptarea de la certificatul electronic Covid la intrarea în România a cetățenilor ucraineni”, a transmis Alexandru Rafila.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult