Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Focarele, incluse în calculul incidenţei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Starea de alertă expiră joi, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus menținerea acestei măsuri, cu păstrarea restricțiilor în vigoare pentru încă 30 de zile.

De asemenea, responsabilii propun ca focarele de COVID-19 să fie incluse în calcularea ratei de infectare din fiecare localitate.

Propunerea Comitetului National pentru Situații de Urgență a fost aprobată în ședința de Guvern și va apărea în Monitorul Oficial până joi seară, când expiră vechea măsură. Țara noastră se află în stare de alertă din 15 mai anul trecut, după ce două luni ne-am aflat în stare de urgență.

Ce înseamnă prelungirea stării de alertă? Ei bine, este obligatoriu să purtam masca în spațiile publice închise și, de asemenea, sunt interzise petrecerile, dar și evenimente mari în spații deschise sau închise.

De asemenea, competițiile sportive vor avea loc fară spectatori.

Citește și
evadat
Alertă la Centrul educativ pentru minori din Târgu Ocna, după ce trei deținuți au evadat

În ședința de miercuri s-a propus și menținerea măsurii care interzice deplasarea pe timp de noapte în interiorul localității, dacă nu există o adeverință de la angajator sau o declarație pe proprie răspundere care să justifice deplasarea. Se menține și măsura care prevede că pe stradă nu pot merge grupuri mai mari de șase persoane.

Și ca o noutate: se introduc în raportările zilnice și focarele. În ultimele 24 de ore, numărul de noi infectări a crescut, fiind depășit pragul de 3.000 de noi infectări. 955 de pacienți sunt la terapie intensivă, iar 79 și-au pierdut viața.

Hotărârea CNSU:

Art.1 - Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2021.

Art.2 - Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARSCoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 12.02.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexă (vezi finalul articolului) la prezenta.

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Documentul urmează să fie supus aprobării Guvernului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult