Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum s-a produs explozia care a aruncat în aer 4 mașini, în Galați

Your browser doesn't support HTML5 video.

O explozie deosebit de puternică a făcut să tremure un întreg cartier din Galaţi. Deflagraţia s-a produs în faţa unui hotel, în locul unde a funcţionat până acum câţiva ani o benzinărie.

Suflul a fost atât de puternic, încât maşinile parcate în zonă au fost azvârlite una peste alta. Nimeni nu a fost rănit, însă mai multe persoane au suferit atacuri de panică. Este şi cazul unei femei care trecea pe acolo, împreună cu fiul ei în vârstă de 5 ani.

Explozia s-a auzit de la câţiva kilometri depărtare.

Suflul a aruncat 4 maşini. Placa de beton din fața hotelului a fost dislocată. Sub ea se aflau 4 rezervoare de benzină de la fosta staţie de alimentare.

Cel mai probabil, acolo s-au acumulat vapori de combustibil. Explozia s-a produs atunci când mai mulţi munctori încercau, în apropiere, să taie cu aparatul de sudură strutura de metal a fostei benzinării.

Citește și
explozie bloc slovacia
Explozie puternică într-un bloc din Slovacia. Cel puțin cinci persoane au murit

O femeie şi fiul ei, de cinci ani, care treceau prin apropierea fostei benzinării s-a speriat de moarte.

Medicii SMURD i-au acordat primul ajutor şi unui bărbat care se afla în maşină, la semafor, şi s-a trezit cu o bucată de bordură în parbriz. Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă.

Eugen Chiriță, ISU Galați: „S-a lucrat cu flacăra deschisă pentru eliminarea unor elemente de metal, elementele aveau legătură cu rezervoarele de combustibil şi din această cauză probabil s-a produs explozia. Celealte trei rezervoare s-au umplut cu spumă pentru a înlătura orice pericol."

Autorităţile trebuie să stabilească printre altele dacă au fost respectate toate regulile de protecţie a muncii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult