Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ajutor de 30.000 de lei pentru familia Alexandrei, tânăra gravidă decedată la maternitatea din Botoșani

Familia Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a decedat în maternitate, în urma neglijenţei cadrelor medicale, va primi un ajutor financiar de 30.000 de lei de la Consiliul Județean Botoșani.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici, a anunţat, luni, în şedinţa ordinară a CJ, că ajutorul financiar va fi acordat din fondul de rezervă al instituţiei, potrivit Agerpres.

„Consiliul Judeţean este alături de familia îndoliată şi va acorda din fondul de rezervă un ajutor financiar de 30.000 de lei. Imediat ce procedurile prevăzute de legislaţia în vigoare vor fi îndeplinite vom intra într-o şedinţă extraordinară şi vom aproba acest ajutor financiar", a afirmat Federovici.

Fără îngrijiri medicale aproape șapte ore

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit în dimineaţa zilei de 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie - terapie intensivă.

Citește și
gravida
Se cere dreptate după moartea Alexandrei. Între timp, doctorii care trebuiau să se ocupe de ea își iau concedii după incident

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare". Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară".

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire" pentru tânăra respectivă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult