Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciolacu spune că învățământul dual se numără printre prioritățile sale. "Voi face tot ce ţine de mine pentru dezvoltarea lui"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" din București, că va face tot ceea ce ţine de el pentru dezvoltarea învăţământului dual.

"Cred în învăţământul dual şi voi face tot ce ţine de mine pentru dezvoltarea învăţământului dual împreună cu companiile, împreună cu administraţiile locale şi, nu în ultimul rând, cu directorii care doresc ca în acest Colegiu Tehnic 'Anghel Saligny' să scoată copii profesionişti, care, imediat cum termină liceul, se angajează. Anul trecut, cred că din 54, 40 s-au angajat imediat. România are nevoie de sistemul privat. Fără companii importante şi fără tineri care ştiu să aibă o misiune foarte clară, nu se va dezvolta România şi cred că asta este datoria noastră, să ne implicăm şi să le creăm o alternativă copiilor şi părinţilor", a afirmat Ciolacu, citat de Agerpres.

Potrivit șefului Guvernului, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" este unul de "excepţie", al cărui exemplu trebuie urmat.

"Din punctul meu de vedere, aceasta este calea de urmat. Prin 2018 mă uitam pe cifre, erau vreo 168 de elevi în Sectorul 3 în sistemul dual de învăţământ. Astăzi, vorbim de aproape 1.000, de şase şcoli tehnice, din ce în ce mai multe companii se implică direct cu sistemul de învăţământ şi cu colegiile tehnice. Este clar că acesta este drumul de urmat", a adăugat Marcel Ciolacu.

Premierul a amintit că primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost selectat pentru derularea unor proiecte, prin PNRR.

Citește și
marcel ciolacu
Victorie pentru Marcel Ciolacu. A fost eliminat pragul de 9,4% din PIB, din PNRR, privind cheltuielile cu pensiile

"De fapt, domnul primar Negoiţă, mi se pare că pe PNRR, aţi fost selectat al doilea şi în ceea ce priveşte consorţiile regionale. Aici aveaţi cu Universitatea de Agronomie împreună, urmează în perioada următoare cu doamna ministru Deca să semneze documentele tot pentru sistemul de învăţământ dual", a mai spus Ciolacu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult