Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciolacu: „Nu Klaus Iohannis e în spatele coaliției PSD-PNL, ci poporul român”

Președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a respins ideea că președintele României Klaus Iohannis ar fi fost în spatele coaliției de guvernare PSD-PNL, spunând că aceasta se datorează votului dat de români la alegerile parlamentare.

Ciolacu a vorbit și despre cum vede posibilitatea unui candidat comun PSD-PNL pentru alegerile prezidențiale, europarlamentare și locale.

„Nu preşedintele Iohannis a fost naşul acestei coaliţii. Naşul acestei coaliţii a fost poporul român“, a spus Ciolacu la Antena 3, conform News.

Acesta a mai declarat că înaintea coaliției PSD-PNL-UDMR s-a încercat un guvern minoritar, pe care aceștia l-au considerat ‘la fel de dezastruos’.

„S-au aşezat lucrurile foarte repede, ţinând cont de contextul care ne împingea. […] Nu şi-a dorit domnul Iohannis această coaliţie, românii au hotărât“, a adăugat Ciolacu.

Întrebat dacă partidele vor avea un candidat comun la alegerile prezidențiale, președintele PSD a spus: „nu cred“.

Acesta a mai adăugat că PSD și PNL vor avea candidați diferiți la alegerile europarlamentare și locale din cauza diferențelor politice.

„E foarte greu să cred că pentru funcţia de preşedinte, după ce ai trecut prin trei rânduri de alegeri separat, vom găsi contextul de a avea un candidat comun.

„Mai ales când cunosc PSD, nu poate să accepte aşa ceva“, a mai menţionat liderul PSD.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult