Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine sunt cei doi soți acuzați că au exploatat surdo-muți. Afișau un stil de viață prosper pe rețelele sociale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei doi soți acuzați că au exploatat surdo-muți și complicele lor au fost reținuți de poliție. Autoritățile se bazează pe mărturiile a 8 victime, însă numărul acestora este mult mai mare.

Din banii obținuți, coordonatorii grupării și-au cumpărat cinci apartamente în București, unde îi țineau pe cei care munceau pentru ei, și încă două în Italia.

Paul și Laura Lungu afișau pe rețelele sociale un stil de viață prosper. S-au fotografiat în restaurante din Turcia și Grecia, s-au plimbat cu elicopterul în Dubai, pe canalele pitorești din Veneția sau în croaziere pe Mediterană.

Toate excursiile erau susținute din munca unor sărmani cu probleme de vorbire și auz pe care i-au racolat din Gara de Nord și i-au obligat să vândă pixuri, carnețele și brelocuri în trenurile de călători. Apoi le confiscau tot ce câștigau.

Timp de șase ani, indivizii au construit un imperiu.

Citește și
Tineri cu deficiențe de auz, implicați în acțiuni de sustenabilitate și gestionare a mediului
Tineri cu deficiențe de auz, implicați în acțiuni de sustenabilitate și gestionare a mediului

Anchetatorii au descoperit că cei doi soți aveau cinci apartamente în București și alte două în Italia - toate cumpărate cu banii obținuți din exploatarea persoanelor surdo-mute. În plus, în conturi, aveau sume de sute de mii de euro. Polițiștii și procurorii DIICOT au pus sechestru pe trei dintre apartamentele din țară, dar și pe conturile deschise la mai multe bănci.

Sunt cel puțin opt victime care au depus mărturie împotriva cuplului acuzat de trafic de persoane. În realitate ar fi mult mult mai multe estimează procurorii DIICOT. Polițiștii spun că liderii grupării îi amenințau, îi jigneau, îi intimidau și îi supravegheau constant astfel încât să nu își poată câștiga existența pe cont propriu și să nu îi denunțe. În plus, membrii grupului ar fi crescut constant pretențiile, cerându-le sume din ce în ce mai mari.

Ofițer BCCO sub acoperire: „Liderii grupului infracțional au determinat o parte dintre persoanele vătămate să remită sume de 5.000 de euro în schimbul promisiunii că le vor sprijini la obținerea documentelor false pe baza cărora să beneficieze de ajutor social în Italia”.

Liderii grupării au fost ridicați dintr-un mall din capitală. Participau la un turneu de padel, un joc popular în comunitatea de surdo-muți din România, din care și ei fac parte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult