Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinci chinezi și opt români, suspectaţi de coronavirus. Cât timp vor fi monitorizaţi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile sanitare din Galați au în monitorizare 13 persoane, români și chinezi, pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

 

Prima persoană care a anunţat că s-a întors dintr-o călătorie în China a sunat la 112 pe 29 ianuarie. Până pe 5 februarie, alţi 12 pacienţi, romani şi chinezi, studenţi şi oameni de afaceri, au intrat în programul de monitorizare al Direcţiei de Sănătate Publică.

Dr. Liliana Moise, dir. DSP Galaţi: „Noi aflăm de la Centrul de Boli Transmisibile, care află de la aeroport, că au sosit din China persoane care au aterizat pe aeroportul Otopeni, în principal. Au fost două persoane care au sunat la serviciul de urgenţă 112 pentru că aveau nevoie de o confirmare a faptului că nu au simptome şi că starea lor de sănătate este bună, o adeverinţă medicală."

Autorităţile sanitare din Galaţi spun că niciuna dintre cele treisprezece persoane aflate în programul de monitorizare nu prezintă, deocamdată, semne de îmbolnăvire. Preventiv, totuşi, vor fi izolate pentru următoarele două săptămâni.

Citește și
taximetrist
Modul inedit prin care un taximetrist rus se ferește de coronavirus. VIDEO

Oficialii spun că persoanele aflate în izolare voluntară nu sunt suspecte de îmbolnăvire, iar populaţia nu are motive să intre în panică.

Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galaţi: "Nu avem de ce să ne speriem. Sunt cetăţeni normali, ca şi noi, care au avut o călătorie într-o ţară în care s-a declanşat o epidemie, asta nu înseamnă că toţi cei care vin din zonă, de-acolo, sunt automat persoane bolnave."

Toate cele 13 persoane sunt consultate, de două ori pe zi, de medici. Monitorizarea va dura două săptămâni, conform protocoalelor făcute publice de Ministerul Sănătăţii.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult