Modifica setarile cookie
Toate categoriile

”Cico” Dumitrescu a murit la 84 de ani, de ziua lui. Era judecat în dosarul Mineriadei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Amiralul Emil ”Cico” Dumitrescu, unul dintre cei acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii, atât în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, cât şi în cel al Revoluţiei, a murit joi seară, chiar de ziua lui de naştere.

Fostul militar a praticipat activ la Revoluţia din decembrie 1989 şi este pe lista inculpaţilor judecaţi de Înalta Curte de Casaţie în legătură cu evenimentele sângeroase de acum aproape 30 de ani.

Vestea morții sale a fost dată de avocatul său și a ajuns și la procurorii militari din Parchetul General, care îl trimiseseră în judecată în dosarul Mineriadei, pentru infracțiuni contra umanității, dar și cei care îl cercetau pentru aceleași acuzații în dosarul Revoluției.

Este unul dintre personajele cheie ale evenimentelor petrecute acum 30 de ani, la sediul televiziunii publice, iar procurorii susțin că aveau suficiente probe încăt să devină inculpat.

Dincolo de implicarea sa în acele evenimente, s-a dovedit un personaj extrem de controversat. A mai fost acuzat și de corupție, dar justiția nu a reușit niciodată să ducă la bun sfârșit procedurile judiciare.

Citește și
Elena Udrea - condamnare 6 ani
Avocatul Elenei Udrea, după condamnare: Decizie nedreaptă, absolut nejustificată şi nelegală

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult