Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Centrul și nord-estul României, sub cod galben de ploi. Până când este valabilă alerta

Până luni seară, la ora 21, o bună parte din ţară este sub cod galben de ploi puternice. Vorbim despre judeţele din centrul şi nordul-estul României.

În Târnăveni, judeţul Mureş, o ploaie torenţială care a durat aproape o oră a făcut prăpăd.

Oamenii s-au trezit cu apă în locuinţe şi mai multe gospodării au fost deja distruse. Cum în cartierul respectiv nu există canalizare, străzile acoperite de apă au devenit impracticabile.

Oamenii povestesc că furtuna a durat puţin, dar ploaia a fost intensă. În câteva minute totul era blocat în jur: străzile erau inundate, şi apa s-a revărsat rapid în curţi şi în case.

Femeie: "Noi avem pompă şi am mai tras cu pompa că altfel chiar că era rău."

Citește și
Uraganul Barry
Primele efecte ale uraganului Barry. Ar putea urma noi furtuni devastatoare

Abia după ce s-a oprit ploaia, oamenii au putut să evalueze dezastrul. În cel puţin opt case, apa a intrat în forţă şi a distrus toate lucrurile. Unii se tem că zidurile sau acoperişurile şubrede, îmbibate de apă, ar putea ceda...

Femeie: "Fără fulgere, fără trăsnet, a fost ploaie torenţială. A plouat în casă, tavanul îmi vine jos. Am stat nu putem să face nimic."

Deşi au încercat singuri să se descurce, unii nu au avut prea mult spor aşa că au cerut ajutorul pompierilor.

Bătrân: "A plouat,a intrat apa în casă. A plouat, sunt joase casele aici. Nu avem canalizare deloc să cărăm cu găleţile apa."

Lipsa canalizării este problema cea mai mare în zona iar oamenii se tem că următoarele ploi o să le aducă alte necazuri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult