Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Centrul orașului Tulcea s-a transformat în piscină, după o ploaie de jumătate de oră. A fost emis mesaj RO-Alert

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost potop, luni seara, la Tulcea, unde centrul orașului a fost inundat în doar o jumătate de oră.

Vijelia a fost atât de puternică încât trei persoane au avut nevoie de ajutorul pompierilor, după ce mașina în care se aflau a fost luată de viitură.

Întreg județul a fost, până marți, la ora 03:00, sub cod galben de vreme rea, iar în anumite zone oamenii au primit inclusiv mesaje Ro-Alert.

După o ploaie de o jumătate de oră, centrul orașului Tulcea a devenit aseară o imensă piscină.

Sistemul de colectare a apei pluviale nu a mai făcut față, canalizările au refulat, iar șuvoaiele au acoperit străzile. În acest tablou, autoturismele păreau mai degrabă niște bărci.

A plouat atât de mult încât o mașina în care se aflau trei persoane a fost luată de viitură. Oamenii au fost ajutați de pompieri.

Citește și
tulcea faleză
Tulcea are o nouă înfățișare. Lucrările de modernizare a falezei "Ivan Patzaichin" s-au încheiat după trei ani

Dan Năstase, sergent major ISU Delta Tulcea: „Au fost scoase din autoturism si transportate mai înalt, refuzând asistență medicală. A fost emis și un mesaj R0-Alert pe raza municipiului Tulcea și localitățile limitrofe de avertizare meteorologică de averse torențiale care o să acumuleze peste 35-45 de litri pe metrul pătrat”.

Apa a năvălit și în curțile și casele oamenilor, așa că pompierii au intervenit azi-noapte cu motopompele.

Mihai Timu, meteorloog: „În municipiul Tulcea, s-au acumulat 53 de litri pe metrul pătrat în interval de o oră, o oră și jumătate. Inițial, am avut o avertizare, o atenționare generală emisă încă de dimineață până la ora 21:00, continuată de asemenea de la 21:00 până la 03:00 pentru manifestări de instabilitate atmosferică. A fost emis un cod portocaliu de la ora 21:50 până la ora 22:30 pentru câteva localități din nordul județului Tulcea, inclusiv municipiul Tulcea”.

Și la periferia orașului Brăila, o ploaie torențială a inundat aseară mai multe gospodării.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult