Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cei doi pacienți cu arsuri grave de la Petromidia au fost transferați în Germania. GALERIE FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei doi bărbaţi care au suferit arsuri severe în explozia de la Petromidia au fost transferaţi la o clinică din Germania. Costurile transportului sunt suportate de statul român, iar compania a anunţat că va plăti tratamentul din străinătate.

Pacienţii au arsuri pe 30% din suprafaţa corpului şi, potrivit medicilor, se află în stare gravă. Rudele sunt cele care au cerut insistent transferul în străinătate.

Cristina Dănilă, fiica unuia dintre pacienți: „Sunt pozitivă că lucrurile vor decurge bine, cum au decurs şi acum în momentul de faţă , din momentul în care s-a aflat până acum! El este în comă indusă , este în stare gravă, arsurile sunt foarte grave , dar sunt stabili. Ambii pacienţi au fost stabili din momentul în care au plecat de la spital şi, la fel, din momentul accidentului până în prezent au fost stabili aici , dar grav. Ştim că România nu poate trata arsurile peste 30% şi tocmai de aceea am insistat foarte mult de a fi plecat în străinătate.”

Pacienţii, în vârstă de 53, respectiv 58 de ani, au fost transferaţi luni dimineaţă, în jurul orei 11, cu o aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române. Amândoi sunt internaţi acum la o clinică de specialitate din Germania. Transferul a venit la solicitarea familiei, deşi medicii de la Spitalul Floreasca din Capitală au transmis că le pot oferi bărbaţilor tratamentul necesar.

Ambii pacienţi au răni destul de grave, arsuri pe 30-35% în suprafaţa corpului. Cele mai afectate sunt mâinile, picioarele, răni pe spate, dar şi arsuri la nivelul feței. Pacienţii sunt în acest moment în comă indusă, însă medicii spun că starea lor este stabilă, dar următoarele 72 de ore vor fi destul de grele.

Citește și
Explozie Petromidia
Cele două victime ale incendiului de la Petromidia vor fi transferate în străinătate

Reprezentanţii companiei au anunţat că vor acoperi şi transportul în Germania şi cazarea rudelor celor doi pacienţi.

Între timp, cel de-al treilea rănit în urma exploziei de la Petromidia , un tânăr în vârstă de 27 de ani , internat la Constanța, a început să meargă şi se recuperează după intervenția chirurgicală de vineri seară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult