Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai plauzibilă cauză a tragediei de la Ferma Dacilor rămâne un televizor de la care ar fi sărit scântei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Patronul ''Fermei Dacilor'', Cornel Dinicu, a fost scos marți din arest, şi dus la pensiunea în care 5 adulţi şi 3 copii, între care şi fiul lui, au murit în flăcări.

După o serie de investigații anchetatorii spun că cea mai plauzibilă cauză a tragediei rămâne un televizor de la care ar fi sărit scântei.

Marți, în cenușa restaurantului, Cornel Dinicu a găsit una dintre patinele băiatului sau care a ars de viu și a izbucnit în plâns.

Încadrat de procurori și polițiști, Cornel Dinicu a a mers la reconstituire. Le-a povestit anchetatorilor ce a trăit în noaptea tragediei. Dinicu a stat cu procurorul de caz printre ruine și a dat explicații la fața locului, mai bine de 5 ore. La un moment dat, anchetatorii au cerut punerea în funcțiune a unui generator, pentru a verifica dacă pompele care alimentau hidranții mergeau în momentul izbucnirii incendiului. Potrivit raportului întocmit de experți, instalația de hidranți exteriori nu avea presiune pentru alimentarea autospecialelor iar centrala de detecție și semnalizare nu a funcţionat aşa cum nu au funcţionat nici detectoarele de fum. George Sorescu, expert tehnic judiciar prevenire și stingere incendii:"S-au mai prelevat din încăperi o serie de elemente din instalația electrică unde s-au constatat că există o serie de elemente specifice de topire sau de scurtcircuitar, /s-au mai prelevat din partea de cenușă." În timpul cercetărilor de la fața locului, Dinicu a găsit o patină, care i-a aparținut băieţelului său, mort în incendiu, și a început să plângă. Deocamdată, anchetatorii rămân la ipoteza că totul ar fi pornit de la un televizor rămas multe ore în priză şi care, la un moment dat, s-a aprins. Reconstituirea vine la o zi după ce magistrații din Ploiești au decis prelungirea mandatelor de arestare ale lui Cornel Dinicu și ale partenerilor săi, până la data de 2 martie. Pe de altă parte, spun procurorii, nu au fost identificate elemente care să conducă la concluzia că focul ar fi fost pus intenționat, așa cum susține Cornel Dinicu. Mai mult decât atât, locul în care au izbucnit flăcările erau chiar în zona unde dormeau victimele, iar camerele de supraveghere nu au suprins persoane străine în noaptea tragediei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult