Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce trebuie să știe românii care vin în țară de Sărbători. În ce vămi se stă cel mai puțin și cine intră în carantină

Vămile de la granița cu Ungaria sunt tot mai aglomerate în aceste zile, iar noile reguli sanitare de intrare în țară complică și mai mult lucrurile. Persoanele nevaccinate intră în carantină, chiar dacă prezintă un test covid negativ.

Pentru a evita punctele de frontieră aglomerate, puteți afla aici care este timpul de așteptare din fiecare vamă.

Atenție, chiar dacă alegeți alt punct de trecere a frontierei, riscați să intrați în carantină la intrarea în țară, dacă nu sunteți vaccinat, chiar dacă aveți un test COVID negativ.

Polițiștii de frontieră verifică documentele, iar cei care nu prezintă dovada vaccinării sau a testării sunt îndreptați către centrul de control mobil al DSP. Acolo, turiștii sunt luați în evidența si trimiși în carantină, în județele lor de reședință.

Numai în Bihor, în ultimele zile, numărul turiștilor carantinați a crescut de 5-6 ori față de săptămâna trecută. Fenomenul era de asteptat, mai ales că și numărul românilor sosiți în țară în weekendul trecut a fost cu 60% mai mare decât un weekend din luna noiembrie.

Citește și
Aeroport Romania
Noi condiții de intrare în țară de sărbători. Mai puține zile de carantină pentru cei care vin din afara UE, fără test PCR

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a modificat recent măsurle pentru persoanele care sosesc în România de Sărbători. Noile reguli de carantină pentru cetățenii din statele membre ale Uniunii Europene sau din state terțe sunt stabilite în funcție de riscul de infectare pe care îl implică fiecare situație în parte. Detalii, aici.

Ministerul Sănătății susține că măsura carantinării este necesară deoarece persoanele nevaccinate au un risc mai mare de a se infecta. În plus, efectuarea testului în perioada asimptomatică este mai puțin concludentă.

Aceste măsuri se vor aplica până pe 8 ianuarie 2022 și vor fi adaptate inclusiv prin introducerea, începând cu 20 decembrie 2021, a Formularului de localizare a pasagerilor (PLF). În prezent, acest formular se aplică în 14 țări europene. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult