Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția șocantă a firmei unde lucrează studentul care și-a incendiat profesorul. „Nu a murit. Făcea un abuz de putere”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nemulțumit de nota pe care a primit-o la o testare și de faptul că nu poate intra în examenul de licență, unul dintre studenții facultății de informatică i-a dat foc profesorului de matematică.  

A ieșit apoi din clasă și ca să se asigure că profesorul nu are nicio scăpare, i-a blocat ușa pe dinafară.

Incidentul a avut loc în laboratorul de informatică al Universității Ovidius din Constanța - la finalul unei sesiuni de restanțe. Studentul a așteptat să iasă colegii lui din sală ca să rămână singur cu profesorul. În rucsac avea o sticlă cu o substanță inflamabilă și o brichetă.

Tânărul are 22 de ani și lucrează ca specialist IT într-o firmă din Constanța. Surse din anchetă spun că ar fi premeditat gestul.

Alexandru Bobe, prorector Universitatea Ovidius din Constanța: „A ieșit din sală, a ținut ușa tocmai ca profesorul să fie cât mai rău vătămat. Un cadru didactic a sunat la Poliție.”

Studentul agresor a fost găsit de poliție după o oră, la sediul firmei unde lucrează.

Andrei Verișan, reprezentantul firmei unde lucrează studentul: „A aruncat într-adevăr cu niste spirt și se zice că s-a produs și o flamă, atât. Nu a murit nimeni. Nu a fost nimeni rănit. Profesorul respectiv a avut și în trecut probleme cu mulți studenți, făcea un abuz de putere.” Studentul agresor urmează să fie supus unei expertize psihiatrice. Dacă a acționat conștient când și-a incendiat profesorul, riscă să fie acuzat de tentativă de omor. Alexandru Bobe, prorector Universitatea Ovidius din Constanța: „Toate adeverințele pe care le depun la dosar, arătau „apt” pentru sistemul de educație”.

Profesorul incendiat de student are 70 de ani. În urma incidentului s-a ales cu mai multe arsuri în zona picioarelor, dar nu a rămas internat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult