Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce se va întâmpla cu restricțiile de la 1 iulie. Autoritățile vor lua o decizie zilele acestea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zilele acestea se decide dacă următorul val de măsuri de relaxare, de la 1 iulie, este posibil, se amână, sau mai rău, vor fi introduse, noi restricţii.

Este anunţul făcut de ministrul Sănătăţii, în urmă cu puţin timp, în condiţiile în care în ultimele zile, am înregistrat un număr mare de infectări, iar spitalele, sunt din ce în ce mai aglomerate.

Atenţia oficialilor este concentrată asupra zilelor următoare. Până acum am avut 5 zile cu peste 300 de cazuri, ultimele două cu peste 200.

Dacă de miercuri încolo vom înregistra scăderi, ne putem aştepta la o nouă etapă de relaxare, anunţată de la 1 iulie.

Dacă avem în schimb o creştere agresivă a numărului de cazuri, e posibil nu doar să nu mai vorbim de relaxare ci să ajungem chiar la restricţii.

Citește și
Polițiști germani
Carantină locală în Germania, din cauza focarului de Covid-19 de la abatorul Tonnies

Oficialii nu au precizat care ar putea fi acestea, însă când vine vorba de noile măsuri de relaxare vorbim de amânarea datei de la care se vor deschide restaurantele sau piscinele interioare.

La fel, nu va mai creştere nici numărul de participanţi la evenimente în interior şi exterior. Știm că la fiecare etapă de relaxare, numărul permis a tot crescut, ajungând acum la 50 de persoane în exterior şi 20 în interior.

Oficialii analizează toate datele. Încărcătura spitalelor, a secţiilor de terapie intensivă, evoluţia cazurilor, şi vor lua o decizie cel mai probabil vineri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult