Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce riscă bărbatul care a sărit cu parașuta în Catedrala Neamului. Cum a reușit să intre în clădire

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe internet au fost postate imagini controversate cu un bărbat care sare cu paraşuta în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului din București.

Specialiștii spun că este un salt extrem de periculos, nereglementat în România. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au transmis că cercetează incidentul.

Înregistrarea a fost postată de protagonist pe un canal de Youtube înregistrat în Polonia. Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, incidentul a avut loc anul trecut, în perioada verii, după ce paraşutistul a intrat în Catedrala Mântuirii Neamului, după sfârşitul programului de lucru de pe şantier.

Sportul practicat se numeşte BASE JUMP şi presupune saltul cu paraşuta de la înălţimi mici de pe clădiri, antene, poduri şi stânci.

Ionuţ Rites, Campion Naţional și Antrenor de Paraşutism: "Este foarte asemănător cu paraşutismul, doar că nu foloseşte avionul, folosesc spaţiile fixe de pe care sări, evident, înălţimile sunt foarte mici: 50, 70, 100, 150 de metri până în 300 de metri. Sunt paraşute special destinate pentru aşa ceva. Accidente sunt multiple, cu atât mai mult cu cât nu ai două şanse, sări fără paraşută de rezervă. Orice incident de zbor se termină prost”.

Citește și
parasutist
VIDEO șocant | Tânăr de 21 ani, în comă, după un salt cu parașuta care nu s-a deschis la timp

În descrierea videoclipului de pe youtube, cel care a sărit susţine că a primit informaţii despre Catadrala Mântuirea Neamului de la un prieten cetăţean francez. Ar fi făcut saltul de la aproximativ 60 de metri, adică din turla mare a catedralei. Specialiştii în paraşutism spun că aceste salturi sunt extrem de periculoase pentru că timpul de reacţie este de câteva secunde.

Ionuţ Rites: "La Base Jump lucrurile sunt diferite, s-a sărit de la 70 de m cu deschidere instantanee a paraşutei, dacă vorbim de paraşutism spaţiul de deschidere al paraşutei este undeva între 150-200 de m, în cazul basejump este de 25-30 de m”.

Reporter: E un sport legal?

Ionuț Rites: ”E un sport legal în străinătate, în România nu există suport legal, deci cine sare aici nici nu are de ce să fie acuzat, însă poate urca pe o clădire fără acordul proprietarului şi atunci vorbim de cu totul şi cu totul alte încadrări juridice".

Cei care sar cu paraşuta de pe clădiri sau din interiorul lor pot fi traşi la răspundere pentru violare de domiciliu sau violarea sediului profesional, dacă vorbim despre o firmă, însă nu pentru saltul în sine. Teribiliştii riscă fie o amendă fie închisoarea de 3 luni la doi ani.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult