Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce prevede noua doctrină navală a Rusiei, documentul semnat de Vladimir Putin, cu ocazia Zilei Marinei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Politica strategică a Statelor Unite de a domina oceanele lumii și apropierea alianţei NATO de graniţele sale sunt desemnate drept principalele amenințări la adresa Rusiei, în noua doctrină navală a țării.

Documentul de 55 de pagini a fost semnat, duminică, de Vladimir Putin, cu ocazia Zilei Marinei Ruse. Noua doctrină stabileşte ambiţiile maritime globale ale Rusiei pentru zone cruciale precum Arctica şi Marea Neagră.

Anunțul făcut de președintele Rusiei, Vladimir Putin

De Ziua Marinei Ruse, Vladimir Putin a asistat la parada navală organizată în largul fostei capitale imperiale Sankt Petersburg. Liderul rus a anunțat semnarea unei noi doctrine a flotei militare și a lăudat rachetele de croazieră hipersonice Zircon ca fiind unice în lume.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Livrarea rachetelor Zircon către forţele armate ruse va începe în următoarele luni. Fregata Amiral Gorşkov va fi prima care va intra în serviciul de luptă cu aceste arme formidabile la bord. Ce contează este ca Marina Rusă să fie capabilă să răspundă cu viteza fulgerului tuturor celor care hotărăsc să ne încalce suveranitatea şi libertatea”.

Armele hipersonice pot zbura cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, iar Rusia a efectuat mai multe teste de pe nave de război şi submarine.

Citește și
inchisoare ucraina, razboi, atac
Rusia a publicat lista morţilor după atacul asupra tabărei de prizonieri de război ucraineni din Doneţk
Un atac cu dronă a vizat statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră

Sărbătoarea Marinei Ruse a fost, însă umbrită de un atac cu dronă ce a vizat, în Sevastopol, statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagră. Șase oameni au fost răniți.

Mihail Razvozhaev, guvernatorul Sevastopolului: „La ora 6:02, s-a auzit un bang, când o dronă a atacat cartierul general al Flotei. În curte a avut loc o explozie. Instituțiile statului s-au mobilizat neîntârziat. Din rațiuni de securitate, toate evenimentele publice programate pentru astăzi la Sevastopol au fost anulate”.

De Ziua Marinei, sărbătorită anual în ultima duminică din iulie, la Sevastopol, comandantul flotei urma să facă ocolul navelor din Golf, iar seara erau programate un concert și un foc de artificii. Autoritățile de la Kiev au decis evacuarea obligatorie a civililor din regiunea Donețk, unde luptele sunt pe zi ce trece mai îndârjite.

Volodimir Zelenski: „Noi nu suntem Rusia. Pentru noi, fiecare viaţă este importantă. Cu cât mai mulţi oameni părăsesc acum regiunea Doneţk, cu atât mai puţini oameni va avea de ucis armata rusă”.

Câți prizonieri au fost uciși în atacul de la închisoarea Olenivka

În altă ordine de idei , Ministerul rus al Apărării a publicat numele celor 50 de prizonieri de război ucraineni uciși și a celor 73 răniți în atacul comis, joi, asupra închisorii Olenivka, situată pe teritoriul separatist din estul Ucrainei. Multe dintre victime sunt membri ai Regimentului Azov. Camarazii lor au jurat răzbunare.

Nikita Nadtochiy, comandant interimar al regimentului Azov: „Considerăm atacul de la Olenivka drept o execuție publică, pe care Rusia a comis-o mizând pe impunitate. Rușii sunt obișnuiți să nu-i tragă nimeni la răspundere, nici chiar atunci când încalcă regulile, uzanțele și legile războiului. Deja adunăm numele celor reponsabili, executanți și decidenți. Îi vom găsi oriunde s-ar afla, în teritoriile ocupate ale Ucrainei, în Rusia sau în țări terțe. Ucraina, ca stat, va asigura o pedeapsă justă. Rușii cred că i-au executat pe combatanții Azov, dar acum întreaga țară este Azov. Fiecare ucrainean va căuta răzbunare”.

Națiunile Unite sunt gata să trimită o echipă de anchetatori la Olenivka.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult