Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce pedeapsă a primit infirmierul care a ucis în bătaie un pacient cu probleme psihice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Infirmierul de la centrul de recuperare neuropsihică Calinești, din județul Prahova, care a omorât în bătaie un pacient cu probleme psihice a fost condamnat la 6 ani si 4 luni de închisoare.

De asemenea, judecătorii de la Tribunalul Prahova au decis că bărbatul este obligat să plătească și daune morale și materiale rudelor victimelor.

Bărbatul a fost acuzat de loviri cauzatoare de moarte și purtare abuzivă, după ce a intervenit într-un scandal izbucnit între doi pacienți internați ce erau chiar frați.

Infirmierul l-a agresat pe bărbatul ce începuse scandalul. Lovit cu picioarele, unul dintre ei, în vârstă de 61 de ani, a suferit fracturi la coaste și la umăr.

Mai grav, după acest gest, angajații centrului nu l-au dus pe om la doctor. Abia după trei zile, medicul unității, revenit din concediu, a decis să cheme o ambulanță pentru pacientul care se simțea tot mai rău. Bărbatul a ajuns la spitalul județean din Ploiești, unde alți doctori au considerat că nu este cazul să-l interneze.

Întors în centru, bietul om a murit ziua următoare. La necropsie s-a stabilit că moartea lui a fost violentă şi a survenit din cauza insuficienţei cardiorespiratorii, survenite ca urmare a fracturilor.

Povestea a ieșit la iveală după ce un angajat al centrului, sub protecția anonimatului a sesizat o fundație.

Infirmierul, care lucra la centrul de la Călinești din 2005, trebuie să plătească rudelor victimei daune morale de 108 mii lei.

Sentința dată de instanța din Prahova nu este definitivă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult