Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce fel de ajutoare trimite România pentru Turcia și Siria. Un al doilea tren încărcat cu materiale pleacă duminică

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un tren cu ajutoare pentru cei rămași fără adăpost în Turcia a plecat, sâmbătă seară, din București.  

Este vorba despre corturi, pături și saci de dormit din rezervele europene aflate pe teritoriul României. Țara noastră a asigurat transportul.

Ajutoarele pentru populația din Turcia grav afectată de cutremur au fost încărcate în vagoane, în gara București Vest, de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Bunurile care provin din stocurile Uniunii Europene vor ajunge depozitele Agenției de salvare din Turcia, de unde vor fi distribuite sinistraților

2.000 de corturi, pături, saci de dormit și alte materiale care pot ajuta victimele curtemurului din Turcia să treacă peste iarnă au fost încărcate sâmbătă seară în peste 20 de vagoane. În funcție de vreme, trenul ar trebui să ajungă în Turcia luni seară sau marți dimineată.

Citește și
turcia cutremure 10 februarie dimineata
Mărturiile cutremurătoare ale unei românce aflate în Turcia. „Oamenii sunt salvaţi în fiecare oră. Încă se scot în viaţă”

Trenul - care a pornit sâmbătă spre Turcia - va circula în regim de prioritate. Un al doilea transport va pleca duminică.

Raed Arafat, șeful DSU: „Noi vom trimite în următoarele zile și câțiva colegi care vor face instruirea pe montarea corturilor și pe toate aspectele care sunt corelate cu acest transport”.

Autoritățile de la noi vor trimite ajutoare și pentru populația din Siria.

Raed Arafat, șeful DSU: „Guvernul a aprobat peste 40 de tone pentru Siria. Urmează să fie împărțite între cele două zone - zona guvernată de Guvernul sirian și zona din nord-vest”.

Mii de clădiri din Turcia și Siria au fost distruse după seria de cutremure din această săptămână, lăsând supraviețuitorii fără adăpost.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult