Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce au găsit polițiștii asupra lui Cherecheș când l-au prins. A opus rezistență și a fost rănit. FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cătălin Cherecheș, primarul fugar din Baia Mare, a fost prins marți seară de poliția bavareză, în gara din Augsburg, Germania.

Tot marți, magistrații Curții de Apel din Cluj au motivat hotărârea prin care l-au condamat pe edil la 5 ani de închisoare. În documentul de peste 100 de pagini se vorbește, printre altele, despre felul în care Cherecheș a încercat să amâne sentința, dar și despre atitudinea lui disprețuitoare față de autoritățile judiciare.

Cătălin Cherecheș a reușit să treacă prin Ungaria și Austria, fără să fie depistat de polițiștii de acolo, și a ajuns în Germania. A fost reperat de autoritățile bavareze pe autostradă, în timp ce conducea cu 200 de kilometri pe oră. Ar fi fost în mașină împreună cu o mătușă.

Primarul din Baia mare a ajuns la gara din Augsburg unde ar fi încercat să scape de mașină și să ia un taxi. A fost momentul în care l-au prins polițiștii germani.

Într-o fotografie făcută la scurt timp după capturare se vede sânge pe fața lui Cherecheș, semn că s-a opus arestării, iar agenții au folosit forța. El a fost apoi dus în arestul poliției Augsburg unde va rămâne până când va fi prezentat instanței de judecată.

Citește și
chereches colaj julit
Cătălin Cherecheș a fost reținut în Germania. Cum a fost prins primarul fugar din Baia Mare

Judecătorii vor decide dacă îl trimit în România pe Cătălin Cherecheș, după ce Ministerul nostru de Justiție va trimite dosarul lui de condamnare. Primarul are de executat o pedeapsă de 5 ani, pentru luare de mită în formă continuată.

Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș: „Din punctul meu de vedere, plecarea dumnealui nu ajută procedurile legale în desfășurare prin care încercăm să anulăm hotărârea de condamnare definitivă dată de Curtea de Apel Cluj”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș a comunicat că, în cazul fugii acestuia, a fost deschis un dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei, fals privind identitatea și favorizarea făptuitorului.

Nu au fost făcute precizări legate de persoanele care l-ar fi ajutat pe Cherecheș să dispară, pentru că această informație „ar putea periclita rezultatul anchetei”.

Printre cei vizați ar fi Viorica Cherecheș, mama fugarului. Ea și-a luat concediu de la Spitalul de Boli Infecțioane și Pshiatrie Baia Mare cu 10 zile înainte ca fiul ei să fie condamnat.

Cătălin Cherecheș își descria mama ca pe un „înger păzitor” care i-a fost aproape cât a durat procesul încheiat cu trimiterea lui în închisoare. Despre ea a vorbit și în mesajul din dimineața fugii.

Cătălin Cherecheș: „Nu am vrut... 10 ani ca o ființă din familia mea să sufere așa cum a suferit ani de zile mama mea”.

În aceeași zi în care a fost prins a fost publicată și motivarea deciziei prin care Cătălin Cherecheș a condamnat la închisoare. Are 116 pagini.

Magistrații spun că atunci când i-au dat pedeapsa au ținut cont și de comportamentul lui din timpul procesului când a dat dovadă de „un profund dispreț față de autoritățile judiciare” și a pozat într-o „victimă a sistemului judiciar și a Serviciilor Române de Informații”.

În momentul în care a fost capturat, Cătălin Cherecheș avea asupra lui mai multe sume de bani. În primul rând avea 3.265 de euro în numerar, avea 150 de euro în forinți și echivalentul în lei a 320 de euro.

Asupra lui erau și mai multe legitimații, dar și cărți de identitate de România și de Italia, iar dintre cele două legitimații una era cea de deputat.

Se pare că acesta ar fi reușit să fugă din România și să ajungă în Germania urmărind următorul traseu: Ungaria-Austria-Germania.

În Ungaria s-a oprit să bea un vin fiert, la Budapesta, iar odată ajuns în Germania a mers în localitatea Ulm, unde avea o mătușă care l-ar fi ajutat, spun polițiștii, să fugă din țară cu o mașină marca Mercedes.

Aceasta a condus cu 200 km/h până în gara din Ausburg, unde a fost depistat de polițiștii bavarezi.

Deocamdată se știu mai multe variante de lucru pe care polițiștii le luau în considerare până ca acesta să fie prins. Se pare că edilul ar fi vrut să ajungă fie în Italia, acolo unde avea o reședință și o afacere, fie să rămână temporar în Austria sau în Germania pentru câteva luni, iar mai apoi să părăsească România și să-și schimbe identitatea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult