Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a pățit un bunic huligan care s-a dus să lupte cu rușii: „Voi face tot ce-mi stă în putință pentru a salva Ucraina”

Un bărbat în vârstă de 61 de ani care a plecat în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei nu a mai dat niciun semn de viață de luni de zile.  

Bunic și fost huligan microbist, bărbatul a plecat în Ucraina în luna martie a anului trecut pentru a lupta împotriva armatei ruse.

După doar o lună în Ucraina, bunicul s-a întors în Scoția și a anunțat pe rețelele de socializare că este în proces de recuperare după infecția cu coronavirus.

În aprilie 2022, fostul huligan microbist de la Hibernian FC a apărut într-o înregistrare video purtând vestă antiglonț și ținând în mână o pușcă.

În iulie, bărbatul afirma că și-a găsit un loc de muncă bun și „trăiește un vis”. El spunea că nu poate dezvălui unde lucrează din cauza „forțelor speciale”.

Citește și
arma vanatoare
Un bunic a fost împușcat din greșeală în cap de nepotul său, care ar fi găsit arma în pădure

Din august însă, Robert Grady nu a mai dat niciun semn de viață. Ultima sa postare a fost când și-a schimbat fotografia de profil de pe Facebook cu stema ucraineană plasată în fața steagului Scoției.

„Numele meu este Rob. Sunt un bunic de 61 de ani din Scoția. Am călătorit în Ucraina pentru a ajuta țara să lupte împotriva rușilor. Voi face tot ce-mi stă în putință pentru a salva Ucraina de Putin. Toată lumea, vă rog să ajutați Ucraina”, a spus bunicul, conform DailyMail.

Grady s-a făcut remarcat la începutul anilor `80 ca huligan microbist. El a fost membru al Capital City Service (CCS) și a primit un ordin de interdicție în domeniul fotbalului în 2014 pentru că a luat parte la o bătaie de stradă după o finală de cupă.

În vara anului trecut, un comandant georgian a declarat că există aproximativ 3.000 de voluntari britanici care luptă în Ucraina împotriva Rusiei. Estimările comandantului sunt neoficiale.

Voluntarii britanici ar reprezenta al doilea cel mai mare grup de luptători străini din Ucraina, după americani.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult