Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a făcut irakianul de 41 de ani din Austria, după ce și-a înjunghiat iubita româncă. „El spune că nu a făcut nimic”

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost alertă generală, după un atac sângeros petrecut în orașul austriac Linz. Un irakian de 41 de ani și-a înjunghiat partenera româncă, într-o criză de gelozie.

A fost doar începutul unui șir de violențe, derulate pe parcursul a cinci ore, iar printre victime s-au numărat inclusiv doi agenți de poliție, care-l urmăreau pe atacator. În cele din urmă, individul a fost arestat, dar nu înainte să tragă câteva focuri de armă, cu o pușcă furată. Câțiva martori au filmat agresiunile din stradă.

La scena sângeroasă a asistat fetița româncei

Totul a început dimineața, într-un apartament din orașul Linz, unde bărbatul de origine irakiană și-a atacat cu un cuțit iubita romancă. La scenă ar fi fost martoră și fetița de 11 ani a femeii, scrie presa austriacă.

Grav ranită la spate și abdomen, femeia a avut puterea să sune singură la poliție și să ceară ajutor. Aceasta le-ar fi spus, însă că atacatorul a fugit într-o dubă albă, fără să știe că irakianul își dusese mașina la reparat și plecase de fapt cu o mașină neagră.

Astfel, polițiștii l-au căutat în zadar cel puțin trei ore. Între timp, irakianul a mers la locul de muncă al femeii, unde l-a căutat pe un un coleg al iubitei sale, pe care-l considera rivalul lui. L-ar fi găsit și l-ar fi înjunghiat, scrie presa.

Citește și
romania austria
Ce leagă și ce desparte Austria de comuna Hurezani. Cum au ajuns două țări să fie rivale

Bărbatul a fugit de acolo în aceeași mașină de culoare neagră, cu polițiștii pe urmele sale. O oră și jumătate mai târziu, relatează presa străină, a lovit o autospecială de poliție, undeva la ieșirea din oraș. A furat o armă de foc de la unul dintre agenții răniți în accident, apoi a plecat mai departe.

Andreas Pilsl, directorul Poliției Provinciale a Austriei Superioare: „Colega rănită a reușit să tragă un foc de armă. Autorul infracțiunii a părăsit locul faptei. Polițista a încercat să-l oprească cu această armă și în cele din urmă a reușit”.

Trei minute mai târziu, irakianul, înarmat cu o armă de asalt, a forțat un șofer din trafic să își părasească mașina. Cu autoturismul furat sub amenințarea armei, bărbatul și-a continuat goana nebună, dar a provocat un accident, așa că a încercat să fure o dubă de această dată, dar fără succes, pentru că cel aflat la volan a reușit să fugă. Este și momentul în care individul trage mai multe focuri de armă cu pușca furată.

Ulrike Britender, purtătoarea de cuvânt a Parchetului Linz: „Nu există nicio mărturie scrisă a autorului infracțiunii. Într-o primă declarație, a negat orice faptă penală. El nu este conștient de vina sa, spune că nu a făcut nimic, nu a înjunghiat pe nimeni, nu a condus nicio mașină și nu a săvârșit nicio altă infracțiune”.

Polițiștii l-au capturat după cinci ore în preajma unui hotel din Leonding, după un schimb de focuri. Anchetatorii spun că bărbatul nu este străin de problemele cu legea și că a mai fost arestat. Iubita lui, înjunghiată în spate și în stomac, dar și cei doi agenți răniți în accident, sunt acum în stare stabilă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult