Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a descoperit ANAF după ce a verificat veniturile din mediul online. Suma pe care trebuie să o plătească o persoană

Your browser doesn't support HTML5 video.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a dezvăluit ce a descoperit după ce a verificat veniturile a zeci de persoane care obțin bani din Facebook, Instagram și alte site-uri.

Autoritatea a verificat 87 de astfel de români și a descoperit că mai bine de jumătate dintre aceștia nu și-au declarat veniturile.

Cea mai mare sumă pe care o persoană trebuie să o achite la fisc în urma banilor obținuți din mediul online este de aproximativ 760.000 lei.

Ce a spus ANAF în urma verificărilor veniturilor celor care fac bani din mediul online

„La nivelul Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), au fost inițiate verificări privind persoane care realizează venituri pentru promovarea de conținut prin intermediul unor site-uri”, a spus ANAF într-un răspuns pentru Știrile ProTV.

„Astfel, veniturile declarate de persoanele fizice au fost comparate cu încasările de la entități externe ce administrează site-uri web, iar în cazurile în care au fost identificate diferențe semnificative, acestea au fost selectate pentru control fiscal. Ca urmare a evaluărilor, au fost inițiate acțiuni de verificare documentară la un număr de 91 de entități, până în prezent fiind finalizate 87 de verificări documentare”, a mai spus ANAF.

Citește și
ANAF taxe
ANAF: Cea mai mare diferenţa dintre veniturile declarate de o persoană şi cele estimate este de 11,7 milioane lei

„Totodată, precizăm că în 56 de cazuri au fost emise decizii de impunere pentru creanțe fiscale suplimentare în valoare totală de 6.121.499 lei. Menționăm că au fost contestate patru decizii de impunere în valoare de 984.558 lei, toate fiind soluționate cu decizii de respingere a contestațiilor depuse de persoanele fizice respective. Cea mai mare creanță fiscală stabilită este în valoare de 759.770”, a adăugat fiscul.

Verificările ANAF în iulie 

În luna iulie au fost verificați de ANAF peste 200 de români, într-o serie de controale care au vizat averile a peste o jumătate de milion de români.

Într-o singură lună au ieșit la iveală diferențe de peste 20 milioane de lei între declarații și ce au descoperit inspectorii.

Oricine cu o diferență de 50.000 de lei între veniturile declarate și cele estimate de ANAF intră în vizorul inspectorilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult