Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a apărut pe zeci de clădiri din țară luni seara. S-a întâmplat în toată lumea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de clădiri din țară, şi sute din întreaga lume, au fost luminate, luni seara, în albastru, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Pe glob, sunt 537 de milioane de persoane care suferă de diabet - dintre care 61 de milioane în Europa.

Clădirile emblematice din Iași, printre care Palatul Culturii şi Universitatea de Medicină, au fost scăldate în lumină albastră. Totul, pentru a atrage atenția asupra numărului tot mai mare de bolnavi de diabet.

Delia Reurean, medic primar diabet: "Albastru e culoarea de luptă împotriva diabetului, iar astăzi în foarte multe oraşe din întreaga lume clădiri importante sunt iluminate în albastru pentru a creşte conştientizarea luptei împotriva diabetului."

Trecătorii s-au oprit curioși să fotografieze Palatul.

Femeie: „Mi se pare extraordinar că e colorat în albastru, astfel ne amintim de oamenii care suferă de această boală.”

Turist străin: „Am foarte mult prieteni cu diabet de la naştere. Nu e o boală foarte gravă, pot trăi cu ea, dar le doresc să fie în siguranţă şi sănătoşi.”

Femeie: „Am zis că trebuie să imortalizez momentul. Cei care au luminat în albastru au ținut cont şi de oamenii care suferă de diabet. Mă bucur să aud asta.”

În România, 11,6% din populaţie suferă de diabet, iar la nivel mondial, UNA din 10 persoane au această boală. Specialiștii spun că până în 2045 numărul bolnavilor va ajunge la 783 de milioane de persoane şi recomandă testările periodice de glicemie, pentru a preîntâmpina diagnosticul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult