Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CCR: ”Radarele Poliției pot sta ascunse”. Ce spun judecătorii despre presemnalizare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Curtea Constituţională a decis că radarele Poliţiei pot sta ascunse, iar presemnalizarea lor, aşa cum au votat recent parlamentarii, reprezintă o încălcare a Constituţiei.

Judecătorii susţin că poliţiştii cu radare care stau în maşini neinscripţionate protejează dreptul la viaţă, integritatea fizică şi psihică a participanţilor la trafic.

Judecatorii Curţii Constituţionale spun că modificările legislative adoptate de Parlament, care obliga poliţiştii să presemnalizeze radarele de pe drumurile publice, nu îmbunătăţeşte siguranţa rutieră, iar poliţiştii care trebuie să vegheze la respectarea legii nu îi pot sancţiona pe şoferii care depăşesc viteza. Şi acest lucru este contrar Constituţiei care consfinţeşte dreptul la viaţă, la integritate fizică şi psihică.

În motivarea lor, judecătorii spun că unii şoferi ar putea înţelege că pe segmentele de drum fără panouri ce anunţ radarele pot depăşi viteza legală fără a fi sancţionaţi.

Curtea Constituţională mai dă exemplul unor ţări din Uniunea Europeană: Franţa sau Bulgaria, unde autorităţile folosesc autoturisme neinscripţionate şi radare ascunse.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult