Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazul tatălui din Alba care şi-a ucis copilul de un an, apoi s-a spânzurat. Ce au descoperit medicii legiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cât a fost neglijență și cât a fost neputință autorităților, după ce un tată de 27 de ani din Alba și-a ucis băiețelul de numai un an, iar poliția a stat la ușă.

Răspunsul se lasă așteptat, însă filmul tragediei stârnește revoltă. Agenții au stat câteva ore până au intrat în apartament și oricum au bâjbâit pe la mai multe adrese. În tot acest timp, individul furios pe fosta parteneră de viață a apucat să își curme zilele, ca să scape de răspundere. Atenție, urmează detalii, care vă pot afecta emoțional! Între 23:30 și miezul nopții, bărbatul a postat de peste 20 de ori, mai multe fotografii și un mesaj pe Instagram. Ultimele cuvinte din textul sau au înfiorat-o pe mama copilului.

"Încă mai pot alege", scria Bogdan care susținea că viața, alături de băiețel, i-ar fi fost răpită, după ce femeia îl părăsise.

Mai multe neînțelegeri, dar și comportamentul agresiv al bărbatului din ultima vreme, o făcuseră pe femeie să ia această decizie.

În noaptea tragediei cei doi foști parteneri și-au scris mai multe mesaje, iar femeia a început să se teama pentru viață copilului.

De aici încolo a început o serie de evenimente halucinante.

La ora 1:14 femeia a sunat la 112 și a cerut disperată, ajutorul. Nu știa la ce adresă se află bărbatul, la părinți sau într-un apartament închiriat.

La ora 1:30, polițiștii ajung la blocul unde Bogdan stătea cu chirie. Nu au putut intra în imobil.

La ora 1:43, individul este apelat de două ori, fără să răspundă. La 1 și 46 de minunte, agresorul sună înapoi și vorbește cu un agent, căruia îi spune că el și băiețelul sunt în regulă. Când i se cere, însă, să deschidă interfonul, întrerupe brusc apelul, fără să confirme dacă se află sau nu în apartamentul închiriat. Este prima și ultima dată când polițiștii vorbesc cu el. Între 1:48 și 2:10, agentul de poliție îl sună pe bărbat de 13 ori, fără răspuns, timp în care formează alte coduri de interfon, către alți vecini. Un minut mai târziu, răspunde un locatar, care permite accesul autoritatilor în bloc. Ajunși la apartament, agenții au bătut la ușă și au cerut verificarea datelor din buletin. Așa află și adresa părinților, unde un alt echipaj nu găsește pe nimeni. La ora 2:28 este sunat proprietariul apartamentului unde Bogdan stătea cu chirie și unde, de fapt, s-au întâmplat ororile. 5 minute mai târziu, un echipajul rutier ajunge la adresa din buletin a suspectului. Nu răspunde nimeni, dar polițiștii văd în curte mașina agresorului, motiv pentru care cred că el se află acolo. Confuzia sporește. La ora 2:36, proprietarul apartamentului ia legătura cu primul echipaj, care s-a aflat în permanență în fața ușii. Inițial agenții îl roagă să le permita sa spargă ușa, dar acesta le spune să îl aștepte până vine dinspre Turda, unde sta. Inexplicabil, agenții așteaptă. Aici, declarațiile polițiștilor par a nu se mai potrivi cu cele ale proprietarului. Proprietara apartamentului: „A sunat și a zis că nu-l găsește pe chiriaș, dar nu ne-au zis atunci domnii polițiști că e ceva suspect, au zis doar că nu-l găsește pe tatăl copilului.”

Reporter: „Deci nu v-a spus de copil?”

Proprietara apartamentului: „Nu, niciun cuvânt, numai că tatăl copilului nu răspunde și nu-l gasesc.Vă dați seama, dacă zicea ceva ca-i în pericol copilul, sau se aude ceva, eu îi spuneam să spargă tot blocul, nu numai ușa noastră, este vorba de viața copilului." Gabriela Groza, psiholog judiciar: „În momentul în care evaluezi corect și vezi ca e o situație de risc, atunci intervii imediat și dacă nu mai ai comunicare cu persoana, fără doar și poate ai o intervenție prin forță." Între timp, la ora 4:50, ora nouă de vară, proprietarul apartamentului ajunge la Alba Iulia și se întâlnește cu agenții. Ajung la adresa inițială, unde bărbatul stătea cu chirie. Cu toții constată că ușa este închisă pe dinăuntru și, într-un final, polițiștii o sparg și intră. În hol, zăceau fără suflare Bogdan și băiețelul lui. Comisar șef Luminita Prodan IPJ Alba: „Din datele pe care le aveau polițiștii la acel moment nu era reclamată o stare concretă de pericol cu privire la viața sau integritatea cuiva, nu există un temei legal să se pătrundă prin forța în locuință." La tot acest caz au participat, 13 polițiști și trei pompieri. Întreaga acțiune a durat aproape 4 ore. Medicii legiști spun că băiatul ar fi murit între ora 12 și 1 noaptea, înainte ca mama să sune la 112.  În schimb, tatăl și-ar fi pus capăt zilelor în jurul orei 2, imediat după ce a discutat cu polițiștii care au mers să-l verifice. Deocamdată, poliția nu va face o anchetă internă. Procurorii au deschis însă un dosar penal pentru omor, iar dacă va rezulta că agenții au acționat neglijent, aceștia ar putea fi trași la răspundere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult