Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazul femeii incendiate la Floreasca. Ce indică imaginile surprinse de camerele de supraveghere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a declarat că imaginile surprinse de camerele de supraveghere în cazul femeii arse la Spitalul Floreasca, indică faptul că incendiul a izbucnit la puţin timp de la începerea operaţiei.

„Se vede filmul evenimentelor, intervenţia chirurgicală care s-a desfăşurat, în cadrul căreia s-a produs accidentul cu incendiul şi cu participarea fiecărui membru al echipei. Este o filmare care lămureşte foarte mult lucrurile”, a precizat, la un post tv, luni seara, Horaţiu Moldovan, referindu-se la imaginile vizionate de echipa de control a MS.

Conform imaginilor, incendiul a început la foarte scurt timp după debutul intervenţiei şi situaţia a fost gestionată pe parcursul a 10 minute, poate chiar mai puţin, dar intensitatea fenomenului a fost mare, a relatat Horaţiu Moldovan, conform Agerpres.

El spune că este evident că a fost folosit un biocid care era inadecvat, care era destinat dezinfecţiei mâinilor personalului care lucrează în sala de operaţii, care nu este destinat aseptizării tegumentului pacientului în vederea intervenţiei chirurgicale.

”Acest biocid este cu un grad ridicat de inflamabilitate”, având un conţinut ridicat de alcool, iar combinaţia cu bisturiul electric a produs aprinderea lui şi la incendiul care a dus la arsuri masive ale pacientei, a explicat Horaţiu Moldovan.

Citește și
dezinfectante spital
La ce trebuia folosit de fapt dezinfectantul utilizat în cazul pacientei care a ars

Femeia de 66 de ani, care suferea de cancer de pancreas, a murit duminică, la o săptămână după intervenţia în timpul căreia a fost arsă.

Ministrul Sănătăţii: Raportul preliminar al Corpului de control denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave

 

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat luni că raportul preliminar al Corpului de control în cazul pacientei de la Spitalul Floreasca denotă o cascadă de nereguli deosebit de grave.

Ministrul Sănătăţii a menţionat la începutul şedinţei de guvern că are deja un raport preliminar al Corpului de control care denotă "o cascadă de nereguli deosebit de grave" şi că va face tot posibilul ca acest gen de "eveniment revoltător" să nu se mai repete.

Costache a adăugat că raportul final pe acest caz va fi gata la începutul săptămânii viitoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult