Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Caz de sclavie în Giurgiu. Cel puțin 6 victime, cu handicap mintal, au fost puse la munci grele fără să primească bani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un caz de sclavie este anchetat în județul Giurgiu, localitatea Goștinari. O familie este bănuită de DIICOT că ar fi racolat persoane vulnerabile, cu handicap mintal, pe care le-ar fi pus să muncească din greu, în gospodărie sau pe câmp, fără niciun ban.

Victimele erau ținute în condiții jalnice.

Procurorii DIICOT vorbesc despre cel puțin șase victime. Una dintre ele, un bărbat, a fost racolat în iunie 2021 în localitatea Drăgășani din Giurgiu. Profitând de faptul că avea o tulburare mentală, un bărbat și fiul său l-ar fi indus în eroare promițându-i un loc de muncă plătit.

În schimb, l-ar fi exploatat la muncile din gospodărie ținându-l pe el și pe celălalt bărbat în condiții mizere de trai, cu mâncare puțină și nehrănitoare și fără medicamente.

Li se luau actele și erau puși să aibă grijă de animale să recolteze porumbul, să facă rost de lemne de foc, să le taie sau să presteze munci folosul comunității pentru unul dintre suspecți.

Uneori victimele mâncau o dată pe zi sau chiar deloc, lucrau mai mult de 12 ore pe zi și dormeau câte 3-4 ore pe noapte.

Erau loviți constant și mințiți că vor fi plătiți, dar nu au primit niciodată bani pentru munca prestată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult