Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câți ani ar putea sta după gratii călugărul care ar fi încercat să violeze o femeie venită la el să se spovedească

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un călugăr care trăia într-o chilie improvizată în pădure, lângă Poiana Brașov, a fost arestat pentru tentativă de viol. Ar fi agresat o femeie venită la el să se spovedească.

Bătută și cu hainele rupte, victima a reușit să scape și să ceară ajutor unui salvamontist. Femeia susține că monahul de 57 de ani era băut când i-a făcut propuneri indecente.

Femeia de 34 de ani a urcat singură la chilia călugarului Serafim, care îi era duhovnic de mai multă vreme. Nu era prima oara când îl vizita în chilia unde, până în această primăvară, a stat un pustnic.

Credincioasa se mai spovedise la călugărul Serafim în urmă cu un an, când acesta stătea la o mănăstire de lângă Brașov. Ca de obicei, femeia i-a dus de mâncare și aștepta binecuvântarea. Dar, băut, călugarul i-ar fi cerut să rămână cu el peste noapte.

Radu Nastac, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov: „Acesta a dorit să întrețină relații sexuale cu persoana în cauză, însă fiind confruntat cu refuzurile sale repetate, ar fi devenit violent, agresând-o fizic.” Au urmat scene violente, iar țipetele femeii au fost zadarnice. Chilia improvizată se afla în mijlocul pădurii, pe masivul Postăvaru.

Victima a povestit procurorilor că a reușit să profite de un moment de neatenție al călugarului, a ieșit din chilie, a fugit pe potecă si undeva pe traseu s-a întâlnit cu un salvamontist care a dus-o la poliție.

Daniela Șurubariu, Serviciul Salvamont Brașov: „La ieșirea din pădure, gesticula și solicita ajutor. Era intr-o stare vizibilă de agitație, hainele erau rupte și, din câte am înțeles, avea și păr smuls. Fusese victima unei agresiuni sigur!” În ultimii ani, călugărul Serafim a trecut pe la mai multe mănăstiri din zona Cozia - Olănești. A lucrat o vreme și pe Muntele Athos, iar anul trecut a încercat să se stabilescă lânga Brașov, la Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou. Starețul de acolo spune că atitudinea și comportamentul călugărului nu i-au inspirat deloc încredere.

Mircea Clement, starețul mănăstirii Efrem cel Nou: „Constatând și eu, și cei din obște că nu e în spiritul mănăstirii, l-am rugat să plece. Rupandu-se de obște de ascultare, de reguli, a devenit așa, mai lup singuratic. A venit, a plecat, a vizitat, a încercat să tatoneze terenul să fie primit, dar nici vorbă. Nu a agresat vreo femeie pe aici, dacă asta mă întrebați.”  Acum suspectul este acuzat de tentativă de viol și riscă până la 5 ani de închisoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult