Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât va fi, de fapt, deducerea de impozit pentru cei care au copii la creșă, grădiniță sau școală

În ultimle zile, au existat numeroase discuții cu privire la deducerea de impozit de care vor beneficia salariații care au au copii la creșă, grădiniță sau școală.

Deși multe persoane au crezut că aceasta deducere va fi de 100 de lei lun[, în realitate, aceasta va fi de zece ori mai mică la salariul net, adică 10 lei.

Alin Chițu, secretar de stat la Ministerul Finanțelor, a explicat la Europa FM cum funcționează măsura.

„Înainte să-i aplic impozitul scad 100 de lei, efectul este practic 10% aplicat la această reducere de 100 de lei, deci vorbim de 10 lei pe lună”, a spus el.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților Edupart, a criticat aspru măsura.

„Este vorba de 10 lei, ceea ce mi se pare o bătaie de joc, nu știu de ce era nevoie de o schimbare în Codul Fiscal pentru 10 lei pe lună. Nu știu cine a fost eminența cenușie de a gândit-o așa”, a declarat Cristache.

Ca o replică, Alin Chițu a punctat că măsura va fi însoțită de alte deduceri fiscale.

„Unul dintre obiective a fost acesta ca să fie acordată deducere pentru copilul care se duce la școală, tocmai pentru a stimula într-o măsură ca acești copii să meargă în instituția de învățământ. Cu privire la nivelul de 10 lei, că acum îmi imaginez că o s-o considere toată lumea că e la un nivel redus, așa cum vă ziceam, se aplică împreună cu celelalte deduceri. În bugetul pe care l-am avut noi alocat de 25 miliarde de lei pe an atât s-a putut acomoda în limita acestor bani”, a menționat Chițu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult