Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât timp va fi stare de alertă în România. Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți seară, că în România "va fi stare de alertă atât timp cât va fi nevoie".

Nelu Tătaru a participat timp de șase ore la dezbaterile de la Comisie juridică a Senatului privind legea carantinei și izolării.

Potrivit lui Tătaru, legea carantinei și izolării i-ar putea obliga pe pacienții asimptomatici să stea internați în spital timp de 48 de ore, urmând ca ulterior aceștia să fie trimiși în izolare până la 14 zile.

Întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla dacă nu va mai fi stare de alertă în România, ministrul Sănătății a răspuns: "Va fi stare de alertă, va fi stare de alertă".

La întrebarea cât timp vom mai avea stare de alertă în România, Tătaru a spus: "Cât timp va fi nevoie să avem o siguranță pentru cetățeanii României. Vedeți o creștere a numărului de cazuri".

Citește și
Fratele ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, va prelua șefia ISU Vaslui. Cum s-a ajuns aici
Nelu Tătaru: Să nu ne gândim la relaxări dar nici la noi restricții
Cât trebuie să stea în spital pacienții asimptomatici

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dezvăluit, marți seară, care sunt rezultatele celor 6 ore de dezbateri de la Comisia Juridică a Senatului.

“Am participat la ședința Comisiei juridice, am adus argumentele ministerului și ale mele, ca profesionist. Sper ca în continuarea ședinței și votul care va urma să meargă pe același parcurs pe care l-am discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spitale. Internarea asimptomaticilor cu evaluare în maxim 48 de ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la Covid. Iar pentru cei care sunt simptomatici, în funcție de simptomatologie, ei vor urma internarea în spital până la ameliorare, cu condiția că dacă este mai devreme decât cele 14 zile, să meargă în izolare până la cele 14 zile”, a spus Tătaru, după ce a participat timp de șase ore la dezbateri.

Tătaru a menționat, de asemenea, că deși se vorbește foarte mult despre Covid, aceasta este o lege “care se referă la tot ce înseamnă sănătate publică în condiții de risc epidemiologic și biologic”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult