Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât îi costă pe români masa de Revelion. Record pentru jucătorii din retailul alimentar

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ultima duminică din an i-a prins pe mulți la cumpărături. Cu gândul la Revelion, oamenii și-au umplut coșurile cu mâncare și băutură, plus ceva nou, de purtat luni seară.

Magazinele și-au prelungit programul, însă tot s-au format cozi la casele de marcat.

Câţiva prieteni se pregătesc pentru un Revelion ''studențesc'' reuşit. Fac cumpărături împreună şi împart cheltuielile.

Cumpărător: Nişte piept de pui, cârnăciori, fructe, legume şi cam atât, să ne şi păstrăm. Gașca noastră, oamenii cu care ne distrăm cel mai bine, sunt ingredientul secret.”

Pentru un cuplu, masa de sărbătoare va fi mai simplă: ”Masa de Crăciun a fost super bogată, de Revelion să fie mai subţire. Comandăm cozonaci, o să comand o pizza.”

În vreme ce doamnele şi-au făcut griji ce mâncare vor pune pe masă, domnii au analizat îndelung rafturile cu băuturi. Spumantele au fost primele ochite, mai ales că sunt la reducere.

Dacă la mâncare preţurile au fost aceleaşi ca de Crăciun, comercianţii au început să afişeze reduceri mai mari pentru produsele de sezon, ca să-şi rotunjească încasările.

La ieşirea din marile magazine, cei mai mulţi au aşteptat zeci de minute bune la casele de marcat. Timp suficient să calculeze cât îi costă masa de Revelion.

Cumpărător: ''400-500 de lei maxim, cu tot cu băuturi.”

În schimb, se umplu conturile comercianţilor. Afacerile companiilor din comerţul alimentar vor încheia anul cu o valoare record de 100 de miliarde de lei, arata estimările analiştilor de la Keysfin.

Aflați aici PROGRAM MAGAZINE REVELION 2019. Orarul supermarketurilor și al mall-urilor

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult