Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât a costat călătoria senatorului PSD Virginel, Suceava-București, cu elicopterul SMURD

Senatorul PSD Virginel Iordache, care ar fi făcut scandal pentru a fi dus la București cu elicopterul pentru o problemă banală, a adus statului o notă de plată însemnată.

 

Virginel Iordache a fost transportat la București de la Suceava, acuzând dureri de cap, amețeală și diaree. Senatorul a fost consultat şi i s-a spus că nu este nimic grav, dar parlamentarul a insistat să fie transferat cu elicopterul în Capitală.

O oră de zbor cu elicopterul SMURD costă statul 1.100 de euro, iar cele 4 ore pe care le-a petrecut Virginel în aer au dus suma la 4.400 de euro, scrie HotNews.

 

Citește și
Elicopter SMURD
Pintea, despre senatorul adus cu elicopterul: "Dacă nu era PSD, altfel era prezentat"
Cazul lui Virginel Iordache

 

Senatorul PSD Virginel Iordache a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean din Suceava, la finalul lunii mai, iar doctorii i-au pus diagnosticul de sindrom reumatoid din cauza unei enteroviroze. În fişa de observaţii i-au trecut şi o suspiciune de endocardită, iar politicianul susţine că ar fi fost suspectat şi de meningită bacteriană.

Senatorul a fost internat în secţia de boli infecţioase şi două zile mai târziu, precizează cei din conducerea unităţii medicale, ar fi cerut să fie transferat la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.

Spitalul a solicitat o ambulanţă ca să îl transporte, dar senatorul ar fi vrut, în mod expres, să fie dus cu elicopterul SMURD, spune directorul Spitalului din Suceava.

Vasile Rîmbu, manager Spitalul Județean Suceava: “El a zis: “Eu nu vreau cu ambulanţa, eu vreau cu elicopterul”. Este un drept al pacientului. Noi am trimis centrului de coordonare de la Iaşi dorinţa lui de a fi transportat la Institutul ”Matei Balş” cu elicopterul. Nu era pacient critic. Dansul este şi parlamentar. Poate ei au alte drepturi. SMURD-ul putea să spună că nu este pentru transportul cu elicopterul... Au analizat, au dat de două ori telefon să vadă ce diagnostic şi au luat decizia să-l transporte cu elicopterul.”

Virginel Iordache, senator PSD: “Eu nu am dat niciun telefon, nu am făcut niciun demers, de lucrurile astea s-au ocupat cei de la spital, din Suceava.”

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult