Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Castelul Banffy din Bonțida este gazda TIFF. Care este programul proiecțiilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Festivalul Internațional de Film Transilvania continuă cu multe surprize la Cluj. Vizitatorii sunt invitați să petreacă acest weekend la Castelul Banffy din Bonțida, alături de diferite proiecții și muzică live.

Sâmbătă seară, oamenii au urmărit filmul „Metropolis”, apărut acum aproape un secol. Castelul Banffy din Bonțida s-a deschis pentru proiecția filmului „Metropolis”, care prezintă un oraș ideal în care se dă o luptă între elite și muncitori. Pelicula din 1927 a fost recuperată acum 14 ani. Și completată la TIFF de muzică live, creată de o formație de italieni.

Oamenii au urmărit fascinați filmul și s-au bucurat de experiența aparte.

„Nu am mai încercat. Este prima dată când vin la castel la TIFF. Conceptul de concert și film. Aia m-a atras.”

„Mi se pare foarte frumos O ambianță mai specială decât ar fi un cinematograf în centrul Clujului” spun spectatorii.

Citește și
TIF
Când va avea loc TIFF - Festivalul Internațional de Film Transilvania. Ce producții românești vor fi prezentate

Loc a fost și pentru prietenii... blănoși. „Am venit aici cu cățelul să se culturalizeze și el că așa trebuie să o învăţăm de mică, să vadă și ea Metropolis să înțeleagă ce este SF-ul și după aia le arătam altele, că astea noi sunt doar cu bombardamente și războaie.”, spunea altcineva.

Tudor Giurgiu - director TIFF: „Am obișnuit publicul cu evenimente neconvenționale și în seara aceasta avem un cine-concert extraordinar, filmul Metropolis, unul din capodoperele cinemaului mondial, cu acompaniament live.”

„Weekend la castel” va continua și duminică, cu filmul japonez „Imperiul simțurilor”. Festivalul Internațional de Film Transilvania se încheie pe 24 iunie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult