Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Case inundate în Bistrița-Năsăud. ”Cum să nu ne speriem când am văzut că vine apa”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai multe familii din Rodna şi Măgura Ilvei, din judeţul Bistriţa-Năsăud, s-au trezit luni noapte cu apă în case, curţi şi grădini.

Un pârâu din zonă s-a umflat din cauza ploilor care au căzut în ultimele ore, dar şi pentru că de pe versanţi zăpada a început să se topească rapid. O porţiune dintr-un drum judeţean a fost inundată.

Alarma s-a dat luni noapte puţin după ora trei dimineaţa în locaitatea Măgura Ilvei, unde oamenii s-au trezit cu apa până la glezne în gopsodarii. Au cerut ajutor, iar pompierii urmează să ajungă în zonă ca să îi ajute.

Pentru moment, pagubele încă nu au fost evaluate, însă oamenii spun că cele mai mari stricăciuni le au la aparatele electrice şi electrocasnice, mobilier şi grădini.

Pentru câteva ore, pe drumul judeţean 172 D circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate şi doar maşinile de mare tonaj au putut răzbate.

Citește și
inundatii, ierusalim, sofer,
Inundații puternice în Ierusalim. Momentul salvării unui șofer luat pe sus de ape

Luni noapte, oamenii povestesc că s-a auzit un zgomot puternic şi au ieşit să vadă ce se întâmplă. Pârâul care vine dinspre Vârful Heniu Mare, din  Munţii Bârgăului, s-a umflat din cauza unui copac care a înfundat un podeţ, ca un baraj.

În zonă a ploua mult, zăpada s-a topit, iar pârâiaşul care de regulă avea numai câţiva centimetri adâncime acum s-a revărsat.

Femeie: ”Ne-am speriat, cum să nu ne speriem când am văzut că vine apa, că mi se îneacă animalele."

Apa le-a intrat oamenilor în curţi şi în case. Speriaţi, au ieşit la animale, de teamă să nu se înece sau să fie luate de apă.

Până să vină pompierii, oamenii s-au apucat să curețe gospodăriile cu găleţi şi cu pompe. Şi drumul judeţean a fost acoperit de nămol, pe o anume porţiune, dar acum se circulă bine.

Autorităţile spun că nu mai există pericol în zonă şi monitorizează situaţia, mai ales că meteorologii au anundat ploi săptămâna aceasta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult