Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care este starea angajatelor rănite în urma exploziei de la Cugir. ”Arsuri pe 70% din corp”

Your browser doesn't support HTML5 video.

O femeie de 53 ani are arsuri pe aproape trei sferturi din corp, iar o alta de 58 de ani a fost rănită la brațe, în urma exploziei urmate de un incendiu, care a care a avut loc ieri la Fabrica de Armament din Cugir.

Potrivit primelor date din anchetă, explozia s-a produs într-un spatiu al uzinei din Cugir dat spre folosință Fabricii de Armament din oraș, pentru testări, din cauza faptului că tunelul acestei instituții a fost afectat de o altă explozie.

Cristian Simu, secretar de stat în Ministerul Economiei: "Practic, în timpul încărcării cu încărcătură pirotehnică a trasorului, acesta s-a inițiat, a luat foc, și a sărit lângă alte trasoare din incintă. A cauzat o ardere violentă a acestor trasoare. Flacăra violentă a făcut două victime."

Imediat, în zonă, pe lângă echipajele medicale, au sosit pompierii. Incendiul a fost lichidat, iar femeia ranită grav a fost preluată de un elicopter SMURD și adusă la București.

Ovidiu Costea, prim-adjunct ISU Alba: "La fața locului s-a deplasat o autospecială cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Am găsit două victime. O persoană cu arsuri la peste 70% din suprafață corporală."

Citește și
accident
Pericol de explozie în Galați. O conductă de gaz metan, spartă în urma unui accident rutier

"Era conștientă atunci. Avea o explozie și o arsură", a spus o rudă a uneia dintre victime.

Nicolae Albu, prefect Alba: "Medicii de pe elicopter au decis că este mai bine să o transporte la București. S-a luat legătura, s-a dat aviz și va fi tratată în cel mai bun loc posibil."

Acum doi ani, o altă explozie s-a produs la Fabrica de Armament din Cugir. Atunci, o angajată de 51 de ani, care lucra acolo de 30 de ani, și-a pierdut viața.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult