Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care este durata ideală a unui pui de somn și de ce nu trebuie să ne facem patul dimineața

Există puține lucruri mai plăcute în viață decât somnul de prânz, dar cu toate acestea de cele mai multe ori ne trezim cu o senzație de dezorientare totală, doctorul britanic Karan Raj ne explică de ce.

Doctorul Karan Raj ne explică cât timp trebuie să dormim pentru a evita senzația de amețeală de după somn.

Medicul de pe TikTok și-a împărtășit teoriile cu mii de adepți în ultimele luni și a adăugat acum în portofoliul său câteva sfaturi despre cum trebuie să dormim și cum putem să ajungem la un echilibru, scrie LadBible

În clipul pe care l-a postat pe contul său, Doctorul Raj spune: „Vreau să vă spun secretul lungimii perfecte a unui pui de somn și a celui mai bun moment pentru a face acest lucru”.

"Puiul de somn Goldilocks" sau somnul timp de 90 de minute. Cele nouăzeci de minute vă permit să parcurgeți toate etapele de somn - acesta este un ciclu de somn.

Citește și
Coreea de Sud anunță că a învins și al treilea val al pandemiei
Coreea de Sud anunță că a învins și al treilea val al pandemiei

Medicul a mai adăugat: „Dacă depășim sau dacă ne trezim mai repede față de acest intervaș riscăm o așa numită inerție a somnului, acel sentiment de amețeală. Cel mai bun moment pentru a face pui de somn este între orele 13:00 și 16:00. Adormirea ulterioară va scădea nivelul de adenozină, fapt ce va duce la reducerea sentimentului de somnolență pe timpul nopții. Adenozina este o moleculă a somnului, când nivelul este prea mare, ne simțim somnoroși, când este scăzută, ne simțim alerți. Somnul reduce nivelul adenozinei."

Într-un alt clip, el a explicat realitatea din spatele lenjeriei de pat transpirate. 

„Oprește-te din a-ți face patul dimineața, te va menține sănătos. Când ne facem patul dimineața captezi acarienii de praf care s-au acumulat peste noapte. Acești prădători microscopici, care au mai puțin de un milimetru lungime, se hrănesc cu solzii pielii umane și se dezvoltă în medii umede. Când dormim noaptea, corpurile noastre devin calde și transpirate, făcându-le ținte principale pentru ca acești acarieni să se hrănească. Vor lăsa în urmă excreții care ne pot da astm sau simptome asemănătoare alergiilor”.

Doctorul Karan Raj a mai subliniat: „Așadar, strângerea patului dimineața captează toată această umezeală și oferă un cămin confortabil pentru 1,5 milioane dintre acești băieți răi”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult