Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care ar fi fost motivul care l-a împins pe Florin Zalomir, vicecampion olimpic și european la scrimă, să se sinucidă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vicecampionul olimpic și european la scrimă, Florin Zalomir, a fost găsit împușcat în cap, luni dimineață, în casa lui din Otopeni. Alături era și o armă de foc pe care o deținea legal.

Bărbatul era ofițer în cadrul Jandarmeriei Capitalei, iar la cea mai recentă evaluare psihologică fusese declarat apt. Potrivit apropiaților, și-ar fi luat viața pentru că trecea printr-un dureros proces de divorț.

Florin Zalomir avea 41 de ani și a fost găsit împușcat la ora opt și jumătate dimineața, când o femeie a sunat la 112 ca să anunțe decesul. Era ofițer în Jandarmerie, dar și-a câștigat respectul întregii lumi după ce a devenit vicecampion olimpic, campion mondial și european la scrimă. În viața personală, trecuse deja printr-un divorț și se recăsătorise. Pentru că nici a doua relație nu a mers, era din nou în proces de separare.

Fusese declarat apt la cea mai recenta evaluare psihologică

Jandarmul a fost găsit fără viață în locuința sa din Otopeni de către o prietenă a soției. Potrivit polițiștilor, lângă acesta a fost găsită și o armă de foc. Șefii săi de la Jandarmerie spun că acesta fusese declarat apt la cea mai recentă evaluare psihologică.

Rareș Dumitrescu, antrenorul Lotului Olimpic de Sabie: „Da, avea o primă căsătorie care s-a destrămat acum câțiva ani, din urma căreia a reieșit o fetiță, care are acum în jur de cinci ani, iar, de curând, se recăsătorise cu o doamnă și înțeleg că nu se înțelegeau foarte bine și deja începuseră divorțul, dar nu au stat căsătoriți decât câteva săptămâni”.

Citește și
George Simion, AUR
Conspirațiile vehiculate pentru mitingul AUR. Expert: „Vor să copieze 10 august, dar au toată agenda Rusiei”

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român: „Un tip antrenat, pregătit, care a trecut prin momente de tensiune, medaliat cu argint la jocurile olimpice, campion mondial, campion european, adică un tip care a avut o experiență cu legiunea străină, după care s-a reîntors. Și era un tip dur, din punct de vedere fizic, mental, nu avea voie să facă așa ceva”!

Ce spun vecinii despre acesta

Bărbatul locuia singur în casa din Otopeni, unde a rămas după divorțul de prima soție. Foștii colegi spun nu au mai vorbit cu el în ultimele zile. Nici cu vecinii nu vorbea prea des.

Vecin: „Un băiat ok, mai înăltuț, mi-aduc aminte de el. De ea nu îmi aduc aminte. Nu s-a auzit foc de armă, în schimb am auzit sirenele”.

Vecin: „Îl vedeam mereu prin parcul de la 1 mai cu fetița lui și nouă ni se părea un om cumsecade, niciodată nu a creat nici un fel de scandal”.

Florin Zalomir era considerat de apropiați un bărbat retras și introvertit. Lucra de 16 ani în Ministerul de Interne. Nu mai era sportiv de performanță din 2012, când a devenit antrenor la clubul Dinamo. Anul trecut se încadrase în Jandarmerie și lucra în Capitală.

Cazul a fost preluat de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Ilfov. Ancheta va stabili și dacă bărbatul suferea de depresie și dacă a primit ajutor de specialitate. În paralel, și Jandarmeria Româna face verificări. Rezultatele vor fi puse la dispoziția procurorilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult