Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Carantină în patru localități din Timiș după petrecerile de sărbători

Your browser doesn't support HTML5 video.

La două săptămâni de la Crăciun avem localități care sunt plasate din nou în carantină.

În patru comune de lângă Timișoara, rata de infectare cu SARS-CoV2 a depășit 6 la mia de locuitori, iar de în noaptea de sâmbătă spre duminică, acolo, responsabilii au impus reguli stricte - după ce în toamna anului trecut au făcut același lucru.

Autoritățile pun creșterea numărului de îmbolnăviri pe seama concediilor din timpul sărbătorilor, când oamenii au mai lăsat garda jos și au uitat de măsurile sanitare.

Discuție polițist - șofer:

- Localitatea a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Ca să intraţi şi să plecaţi din localitate veţi avea nevoie de o declaraţie pe propria răspundere, dar numai cu motiv de urgenţă.

Astfel de controale au fost făcute azi-noapte în comunele Giroc, Dumbrăvița, Moșnița Nouă și Ghiroda din Timiş. Autorităţile spun că verificările vor fi la ordinea zilei în următoarele două săptămâni.

Oamenii trebuie să aibă un motiv bine întemeiat pentru a ieşi din aceste localităţi.

Nicolae Slev, Inspector şef IJJ Timişoara: "Vom fi atât la intrări şi ieşiri, cât şi interiorul localităţii. Este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei între orele 22 şi 6 dimineaţa."

Cele patru localităţi sunt lipite de Timişoara şi au mai fost carantinate în toamnă. Atunci circulaţia persoanelor a fost restricţionată între două şi patru săptămâni, timp în care rata de infectare a scăzut considerabil.

Doar că, la două săptămâni de la Crăciun, numărul persoanelor depistate cu COVID-19 a crescut din nou alarmant. În Giroc, de pildă, rata de infectare a ajuns la 7.82 la mia de locuitori.

Liliana Oneț, prefectul judeţului Timiş: "În această perioadă foarte multe persoane au fost plecate în concedii în afara judeţului Timiş, unde probabil nu au respectat normele de distanţare şi protecţie şi ca atare se vede intervalul de timp de 14 zile de la Crăciun."

Măsura este valabilă 14 zile.

În schimb, de aseară, patru localități din Ilfov nu mai sunt în carantină, după mai bine de o lună cu restricții suplimentare.

Este vorba despre Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni. Decizia vine la două zile după ce același lucru s-a întâmplat în Bragadiru și Chiajna. Totuși, Ilfovul este județul cu cea mai mare rată de infectare din țară - 4,44 de cazuri la mia de locuitori.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult