Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Carantina în București, cerută de INSP pentru două săptămâni

Carantina în București este solicitată de INSP. pentru o perioadă de 14 zile. Membrii CNSU trebuie să analizeze solicitarea Institutului Național de Sănătate Publică, pentru a emite o hotărâre în acest sens.

Carantina în București, solicitată de INSP. Potrivit unor surse din mediul politic citate de stirileprotv.ro, Institutul Național de Sănătate Publică a solicitat întrarea Bucureștiului în carantină, pe o perioadă de două săptămâni, în condițiile în care numărul infectărilor este într-o creștere permanentă.

Pe de altă parte, Premierul Florin Cîțu a afirmat joi, în contextul în care a anunțat că intenționează să adopte noi măsuri restrictive printre care și impunerea obligativității certificatului verde și în supermarketuri, că nu s-a luat în calcul la acest moment carantinarea Bucureștiului şi a subliniat că autorităţile au în vedere alte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Recent, și șeful DSU Raed Arafat respingea ideea unei carantine în București. „Nu s-a pus problema Capitalei să intre în carantină. Şi aţi văzut, se iau măsuri, sunt măsurile de 3 la mie, de 6 la mie, de 7,5 la mie, dar se evită totuşi carantinarea unei capitale, care ar avea un impact major. La acest moment acest lucru nu s-a discutat”, afirma Raed Arafat pe 4 octombrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult