Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Captură impresionantă de droguri, la Brăila. 10 kilograme au fost găsite sub scaunul unui șofer, iar 20 într-o roată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ofițerii de la Crimă Organizată au făcut o captură importantă de stupefiante sintetice în județul Brăila. Aceștia au confiscat 30 de kilograme de „Cristal”, un drog care face ravagii și în România.

De curând, a ucis o tânără olimpică din București.

Ofițerii de la Crimă Organizată din Galați au monitorizat transportul de droguri, până în apropiere de Făurei, în zona unei halte de cale ferată. Acolo, i-au blocat pe cei trei traficanți.

Aveau în mașină o cantitate uriașă de droguri sintetice, cunoscute printre consumatori sub numele de „Cristal”. Stupefiantele au fost aduse, cel mai probabil dintr-o țară europeană.

„Cristal” este drogul care în urmă cu o lună a ucis o elevă de 16 ani.

Citește și
arestat
Captură de droguri la Bacău. 7 persoane arestate şi una sub control judiciar, sub acuzaţia de trafic de substanțe interzise

Stoica Ciprian Teodor, purtător de cuvânt IPJ Galați: „Zece kilograme au fost găsite sub scaunul șoferului, iar 20 de kilograme în roata de rezervă.”

Drogurile sintetice, care urmau să fie distribuite pe piața din Brăila și Galați, valoreaza în jur de 600.000 de euro.

Mihai Copăceanu, specialist în adicții: „În ultimele luni am văzut, inclusiv în practica clinică, foarte mulți tineri care devin dependenți de această substanță și care au probleme inclusiv pe plan psihologic prin faptul că nu pot dormi noaptea, au insomnie, sunt agitați. Uneori chiar au paranoia, nu mai au poftă de mancare, iar faptul că această captură a fost realizată în România, salvează sute de tineri de la dependență și unora dintre ei poate le salvează chiar viața.”

În urma flagrantului, cei trei presupuși traficanți de droguri sintetice, proprietarul unei spălătorii din Brăila, fiul și nepotul său au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru ca un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Galați să emită mai apoi un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați de trafic de droguri de mare risc, ei pot primi până la 15 ani de închisoare.

Până în primăvară „Cristal” era încadrat în categoria etnobotanicelor, însă din pricina ravagiilor pe care le face printre consumatori, legea a fost modificată iar acum este considerat drog de mare risc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult