Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Captură de peste 180 de kg de heroină, în Portul Constanța. Cine conduce gruparea mafiotă și cum au fost prinși

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un periculos traficant de origine turcă a fost prins după luni de filaj și o captură de peste 180 de kilograme de heroină a fost făcută în Portul Constanța.  

Captura era ascunsă printre tone de curmale, într-un container. Din rețeaua de droguri făceau parte și români.

16 tone de curmale importate din Iran au intrat în țară prin portul Constanța, anul trecut în luna mai. Însă, pe fundul cutiilor de curmale erau ascunse 186 de kg de heroină, învelite în pungi vidate.

Bogdan Despescu - secretar de stat al MAI: „Acțiunea derulată încă de la începutul anului 2022, în portul Constanța, unde s-a capturat o cantitate importantă de droguri care a intrat în țara noastră destinația fiind Ucraina”.

Procurorii au aflat că drogurile erau traficate de o grupare coordonată din țara noastră și că marfa trebuia să ajungă în Ucraina, așa că au cerut sprijinul autorităților de acolo.

Citește și
familia pascu
RECHIZITORIU. Mărturii cutremurătoare făcute de Vlad Pascu. Un prieten a povestit ce se întâmpla la petrecerile date de el

În colaborare cu SBU, serviciul secret ucrainean, au organizat o operațiune prin care au trimis în țar vecină substanțe care semănau ca aspect cu heroina, iar traficanții au mușcat momeala.

Angajat la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO): „Au fost prinși în flagrant pe teritoriul Ucrainei, doi cetățeni români, care ar fi preluat și deținut transportul supravegheat, aceștia fiind reținuți și, ulterior, arestați preventiv”.

Gruparea era condusă de un cetățean turc, care are de executat 15 ani de închisoare în țara natală, tot pentru trafic de stupefiante. A reușit să fugă de justiția din Turcia și era căutat de interpol.

Cel mai probabil, după finalizarea dosarului din România, urmează să fie extrădat. Valoarea totală a capturii din Portul Constanța se ridică la 3.5 milioane de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult