Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Capitala se apropie de scenariul verde. Ce restricții ar putea fi relaxate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Capitala a ajuns luni la o rată de infectare de 1,59 la mia de locuitori, fiind tot mai aproape de a trece în scenariul verde.

Bucurestiul a înregistrat luni cea mai mică rată de infectare din octombrie și până acum. La această veste a venit rapid și anunțul prefectului Capitalei. Acesta a transmis că mai așteaptă încă 48 de ore să vadă daca scăderea infectărilor se menține. Dacă se va întâmpla așa, va fi convocat joi un comitet pentru modificarea restricțiilor.

Decizia le va aparține autorităților, însă, teoretic, de îndată ce Capitala va intra în scenariul verde, restaurantele ar putea fi deschise la o capacitate de 50%, față de 30%, cum se întâmplă acum. La fel s-ar putea întâmpla și cu sălile de de teatru. În scenariul verde ar putea fi permise din nou activitățile culturale de tip drive-in. În continuare, cluburile de noapte vor rămâne închise.

Abia când vom ajunge la indicele de o îmbolnăvire la mia de locuitori, putem vorbi despre scenariul verde la școli, cu toți elevii în clase.

Obligativitatea purtării măștii de protecție și restricțiile de circulație pe timpul nopții vor rămâne în continuare în vigoare.

Citește și
raed arafat
Document. Noi relaxări ale restricțiilor. Interdicţia participării la pelerinaje şi procesiuni religioase, eliminată

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult